S.K.N.W.K. 1 maakt het zichzelf nog onnodig lastig

Compleet gehuld in een nieuw tenue traden de mannen van trainer/coach Thomas de Ridder gisteren op het eigen sportpark ‘Het Springer’ aan tegen Vrederust. Beide teams (S.K.N.W.K. won met 0-6 van Chrislandia 1 en Vrederust had 4-0 van Alliance gewonne) gingen vol vertrouwen het duel in en speelden beide om te winnen.

Nadat het in het begin een duel was dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld met weinig kansen aan beide zijden. S.K.N.W.K. ging na de eerste drinkpauze, halverwege de eerste helft, op zoek naar (een) treffer(s).

Deze kwam er ook. Aanvoerder Carlo v/d Maas nestelde zich op zo’n meter of 20 van het doel achter de bal na een vrije trap voor de thuisploeg. Hij zag zijn bal onder de lat achter de doelman van Vrederust zakken, 1-0.

S.K.N.W.K. rook toen bloed en ging op zoek naar meer. Dit kreeg het ook toen Remco v/d Berge een schitterende voorzet gaf vanaf de linkerflank. Robert Padmos was naar de eerste paal gelopen en kopte de bal prachtig binnen bij de 2e paal, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft waren het opnieuw de blauw/zwarten die als eerste scoorden. Martijn Backs ging goed door, omspeelde de doelman van Vrederust en kon de bal binnenleggen in het lege doel. Zodoende werd de tussenstand opgevoerd naar 3-0.

Echter Vrederust liet het er niet bij zitten en ging nu ook drukken. Nadat doelman Mike Bakker een goede redding had gemaakt, bleef hij iets te lang ver voor zijn doel staan. Dit was goed gezien door een speler van Vrederust. Hij schoot de bal daarom prachtig over Mike in het S.K.N.W.K. doel. Tussenstand 3-1.

Nu was het Vrederust dat een ‘boost’ kreeg. Ze raakten zelfs de paal, maar konden gelukkig voor S.K.N.W.K. niet meer scoren.

Vlak voor het verstrijken van de wedstrijd gaf scheidsrechter Piet de Jonge, die de wedstrijd weer prima onder controle had, een penalty aan de gasten na een overtreding. Deze werd onberispelijk binnen geschoten. Zodoende dus 3-2 en nog eventjes billen knijpen.

Toch bleef het hierbij en gingen de mannen van S.K.N.W.K. opnieuw als overwinnaars van het veld. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Alliance 1. Aanvang van dit duel is zoals gebruikelijk 14:30 uur.