Kamperland juicht tijdens de Kustmarathon

Ook RudeStats kan niet om de Kustmarathon heen. Zaterdag is het weer zo ver. Van Burgh-Haamstede tot Zoutelande staan duizenden mensen te juichen langs het parkoers. Hoewel het loperspeloton Kamperland op een tiental kilometers links laat liggen (letterlijk), wordt er op de zaterdag van de Kustmarathon toch gejuicht in het Noord-Bevelandse dorp.

Bevelanders is de voetbalclub die huist in Kamperland. En tijdens de voorgaande negen edities van de Kustmarathon had Bevelanders van alle Zeeuwse voetbalclubs het meeste reden tot juichen. De club presteert immers het beste van alle clubs op de zaterdag van de Kustmarathon! Acht duels werden gewonnen, alleen in 2009 ging het mis. Nipt: 4-3 bij Wemeldinge. Deze marathonzaterdag speelt Bevelanders thuis tegen Vlissingen.

In startplaats Burgh-Haamstede doet DFS het de laatste jaren maar matig; de laatste zege dateert uit 2007. Daarvóór ging het wel goed. Hetzelfde patroon is te zien in finishplaats Zoutelande waar De Meeuwen de laatste vier seizoenen slechts driemaal verloor op de marathondag. De groei van de Kustmarathon lijkt de prestaties van DFS en De Meeuwen omgekeerd evenredig te beïnvloeden.

Hieronder de best en de slechtst presterende Zeeuwse clubs op de dag dat de Kustmarathon is gehouden. Opvallend is de lage klassering van Hoek, dat slechts één zege boekte op de eerste zaterdag van oktober. Zaterdag treft de club RVVH; dat was vorig seizoen ook het geval. Het jaar dáárvoor speelde overigens Kloetinge tegen RVVH op de dag van de Kustmarathon. O toeval.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/