SKNWK 1 recht de rug in 2e helft tegen Smerdiek

Achteraf kan geconcludeerd worden dat S.K.N.W.K. 1 gisteren echt voor het eerst getest werd. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ werd uiteindelijk een zwaar bevochten punt behaald tegen Smerdiek 1. De blauw/zwarten uit Nieuwerkerk maakten een 0-2 achterstand tegen de blauw/zwarten (gisteren overigens gehuld in het rood) uit Sint Maartensdijk goed. Door dit resultaat (nog) geen periodetitel voor S.K.N.W.K. 1.

S.K.N.W.K. startte als ongeslagen leider aan deze wedstrijd (18 punten uit 6 wedstrijden). Echter dit leek verlammend te werken voor de thuisploeg. Of was het gewoon Smerdiek dat zelf dacht dat er in Nieuwerkerk wat te halen viel. In ieder geval waren het de gasten die veel scherper waren.

Dit resulteerde in wat mogelijkheden voor Smerdiek. Na zo’n 20 minuten kwam S.K.N.W.K. gelukkig iets beter in de wedstrijd en onstpon zich een duel dat op en neer golfde.

Toch kwam Smerdiek op voorsprong en dat was niet eens onverdiend. Dit was na ruim een half uur spelen. Binnen vijf minuten keek de koploper in 4B ook tegen een 0-2 achterstand. Een Smerdiekspeler had opnieuw de zogenaamde ‘2e bal’ (iets dat eigenlijk de gehele 1e helft het geval was). Van zo’n meter of 20 schoot de jonge speler de bal schitterend in de kruising.

Echter drie minuten voor de rust kwam S.K.N.W.K. terug in de wedstrijd. Het was Robert Padmos die vanaf de rechterflank een prima voorzet afleverde. Robbert Uijl kon in de 16 aannemen en de bal binnenschieten, 1-2. Mentaal een prima opsteker voor S.K.N.W.K. en een domper voor de gasten.

De 2e helft gaf een heel ander spelbeeld. Nu was het S.K.N.W.K. dat dicteerde en Smerdiek terugdrong. Ze kregen gelijk na rust prima kansen, maar wisten deze niet te verzilveren (o.a. Wilco de Valk, Remco Veenboer en Robbert Padmos hadden het vizier niet op scherp).

Het duurde dan ook tot de 80e minuut voor S.K.N.W.K. de stand gelijktrok. Een vrije trap werd vanaf de linkerkant ingedraaid. Clubtopscorer Martijn Backx wist de bal met een boogje over de doelman van Smerdiek te koppen, 2-2. Voor Backx al weer zijn 16e treffer deze competitie. Hij wist overigens alle competitieduels van S.K.N.W.K. dit seizoen minimaal 1x te scoren.

Met nog tien minuutjes op de klok ging S.K.N.W.K. nog vol voor de winst. En het had ook zomaar nog gekund. Echter ontbrak de scherpte in de laatste fase. En eigenlijk was het misschien nog wel wat teveel geweest van het goede. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Net als vorig seizoen zodoende 2-2 bij S.K.N.W.K. 1 – Smerdiek 1.

Smetje op dit duel was nog het uitvallen van Robert Padmos (hamstring). Het is te hopen dat het weekje rust van aankomend weekend hem goed doet en dat hij de week erop in de kraker tegen Halsteren 1 weer van de partij kan zijn. Dan staat de 1e periodetitel ook gelijk op het spel, want beide teams gaan uitmaken wie deze op haar naam mag schrijven.