S.P.S. houdt verdiend een punt in Pooflie

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.P.S. 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van S.P.S.:

Na de 2-6 overwinning van vorige week op Vrederust, mochten we het vandaag op ons eigen sportpark opnemen tegen koploper S.K.N.W.K. 1. Gekeken naar de positie op de ranglijst van dit team in combinatie met de statistieken van voorgaande jaren, zou het zeker geen gemakkelijke middag worden.

Gelijk bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werden we wakker geschud. De bal werd vrijwel direct naar voren getrapt, waar direct een ‘uit het oog verloren tegenstander’ de bal aannam en voor een eerste dreiging zorgde. Wetende dat S.K.N.W.K. er gelijk vol voor zou gaan, was het voor ons taak goed ons mannetje in de gaten te houden. Trainer Cees zou zeggen dat we deze wedstrijd goed in de ‘control’ moeten blijven spelen en dat we met z’n allen ‘vierkant’ moeten staan.

Het was S.K.N.W.K. die qua balbezitpercentage de boventoon voerde. Voetballend waren zij het die het spel probeerden te bepalen. Doordat we met z’n allen hard werkten en gecontroleerd speelden, konden we voorkomen dat S.K.N.W.K. echt grote kansen kon creëren. Op wat gevaarlijke momentjes na wisten we de eerste helft vrij veilig door te komen. Ook aan de andere kant wist S.P.S. niet veel kansen te creëren. Toch was de hoeveelheid kansen vrij gelijk aan het aantal kansen aan S.K.N.W.K.’s kant (misschien waren de grootste kansen nog wel voor S.P.S.). We kunnen dan ook zeggen dat het, ondanks een licht veldoverwicht van de tegenstander, een gelijkopgaande en spannende wedstrijd was in de eerste helft. Ruststand 0-0.

Met een brilstand de rust ingaan tegen de koploper geeft zeker een gevoel van vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Met de instelling om het spel van de eerste helft vast te houden, stappen we het veld op voor het vervolg van de wedstrijd. Doel is om tenminste een punt in Pooflie te behouden, en wie weet wel meer…

S.K.N.W.K. begint aanvallend aan de tweede helft, wat al redelijk resulteert in een voorsprong voor de mannen uit Nieuwerkerk. Na dit doelpunt is het S.P.S. die de touwtjes wat meer in handen probeert te nemen. Doordat we goed blijven voetballen weten we de wedstrijd aardig te controleren. Na een goede aanval van Ramon en Martin, is het laatstgenoemde die de gelijkmaker in de touwen schiet. Helaas was het S.K.N.W.K. die de 1-2 voorsprong op het bord wist te noteren. Het was Anco die de topscorer van de tegenstander één keer uit het oog verloor, welke vervolgens met een erg mooi schot de voorsprong op het bord zette. Een behoorlijke domper voor de rood-witten.

Met nog een kwartier/twintig minuten te spelen veranderde er nog iets in de verhoudingen op het arbitrale gebied. Daar waar de scheidsrechter de gehele wedstrijd duidelijk de kans van S.K.N.W.K. koos, waren de rollen nu iets meer omgedraaid. Dit resulteerde in een directe rode kaart voor S.K.N.W.K., welke als dubieus kan worden bestempeld. S.P.S. ging in de slotfase van de wedstrijd voor de gelijkmaker. Doordat we meer in de aanval waren werd S.K.N.W.K. wat teruggedrongen. Het moment waar we allen hard voor werkten kwam dan ook op een perfect moment. Martin wist na een prachtige actie de verdediging te verschalken, waarna hij de bal in het dak van het doel wist te werken.

Een prima resultaat voor S.P.S. We hebben hard gewerkt. Positief puntje aan de wedstrijd was tevens, dat we alles voetballend probeerden op te lossen. We bleven spelen vanuit ons eigen systeem.

Volgende week staat Brouwershaven op het programma. Ondanks dat het de hekkensluiter is, kunnen we gerust het volgende hardop zeggen: “Brouwershaven uit, altijd lastig!’.