Robin de Rijke goud waard voor Veere

Martijn Backx voert momenteel de Zeeuwse topscorersranglijst aan. De aanvaller van SKNWK heeft voor de winterstop 22 keer gescoord. In tien van de twaalf duels van de Nieuwerkerkse club kwam hij tot scoren. Alleen in de twee opeenvolgende duels met Halsteren (27 oktober) en ZSC’62 (3 november) stond hij droog. Robin de Rijke doet hetzelfde voor Veere.

De Rijke heeft aanzienlijk minder vaak gescoord dan Backx (acht keer minder), maar toch deed de aanvaller van Veere dat ook in tien wedstrijden. Het verschil zit ‘m natuurlijk in het aantal keren dat je scoort in een wedstrijd. Backx scoorde drie, vier (2) en vijf keer in één duel. De Rijke maakte maximaal twee goals in één duel (vier keer) en zes keer één goal.

Daarmee laat hij heel wat spelers met méér goals achter zich. Arvin de Witte (18 goals, WHS), Sebastian de Meijer (16 goals, Corn Boys) en de drie spelers onder hem in de tabel hieronder. Robin de Rijke mag met deze statistiek een van de constantste doelpuntenmakers van Zeeland genoemd worden. Hieronder de tabel met spelers die dit seizoen in de meeste wedstrijden hebben gescoord.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/