Hoek is de meest bezige bij van 2013

Zeeuwse clubs klagen steen en been over het onregelmatige verloop van de competitie in de eerste twee maanden van dit jaar. Begrijpelijk. Momenteel zijn er tien clubs die nog geen enkele wedstrijden hebben gespeeld. Frustrerend. Daarentegen zijn er ook clubs die al de nodige duels in de benen hebben. Een club speelde zelfs al vijf duels!

Dat is nogal een verschilletje: de ene club speelde nog niet, de andere speelde al vijf keer. Die bezige bij is Hoek. De zaterdag-hoofdklasser speelt zijn wedstrijden alsof het zonnetje al weken schijnt. En het pakt daarin ook de nodige punten; na zaterdag (2-0-zege bij Alexandria’66) is de score 12 op 15. Klassegenoot Kloetinge pikt ook zijn wedstrijdjes mee: vier stuks.

Niet verrassend spelen de clubs die in een competitie met veertien teams zitten, de meeste duels. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat die clubs de meeste duels speelden. Tweedeklasser Oostkapelle heeft immers nog geen wedstrijd gespeeld in 2013. Dus terwijl Oostkapelle nog dertien duels moet spelen dit seizoen, hoeft klassegenoot SSV’65 er nog maar tien te spelen.

Acht Zeeuwse clubs gaan komend weekeinde de drie maanden inactiviteit volmaken: dat geldt voor De Meeuwen, De Noormannen, DFS, SKNWK, Brouwershaven, RIA W, Sluis en Koewacht. Hieronder staan de Zeeuwse clubs met de meeste wedstrijden in dit kalender jaar achter hun naam. Tot zo ver bericht 1999 op dit weblog.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/