Breskens één zege verwijderd van seizoensrecord

Vijf zeges op rij lijkt een drempel. Negen Zeeuwse teams hebben dit seizoen vijf opeenvolgende overwinningen geboekt maar stokten bij die zesde. Slechts vier clubs rondden die kaap wel. Een daarvan, Breskens, kan zondag het seizoensrecord zelfs breken. Een overwinning op Terhole (moet wel lukken…) volstaat daarvoor.

Een overwinning van Breskens in deze kopstaartbotsing in de vijfde klasse betekent de tiende zege op rij. Daarmee overtreft de club het seizoensrecord dat het nu nog deelt met zaterdag-vierdeklasser Walcheren. Die club startte met die reeks van negen, maar morst de laatste duels de nodige punten en is inmiddels de leiding kwijt.

De nieuwe leider is immers Veere. En die twee Walcherse kemphanen staan zaterdag in Vlissingen tegenover elkaar. In Veere won Walcheren met 1-5, maar Veere heeft het stokje overgenomen en heeft momenteel een reeks van zeven opeenvolgende overwinningen. Kies je favoriet maar!


* de lopende reeksen staan vetgedrukt; bij de reeksen van 4 zijn alleen de clubs met een lopende reeks vermeld

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/