Halsteren neemt voorschot op titel in 4B

ZATERDAG VIERDE KLASSE B – Koploper Halsteren heeft op eigen veld een voorschot genomen op de eerste titel in het twaalfjarig bestaan van de zaterdagtak. Op eigen veld werd Kogelvangers, de eerste achtervolger in zaterdag 4B, met 2-1 verslagen. De Willemstadse formatie van trainer Henk Vos volgt nu op vijf punten van Halsteren.

Halsteren kwam kort voor rust op voorsprong. Miguel Mpanda bediende listig aanvoerder en kersvers vader Jochem Jongepier, die doeltreffend uithaalde. Kogelvangers kwam echter scherp uit de kleedkamer, zette meer druk en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker door routinier Erik van der Giesen. De beslissing viel twintig minuten voor tijd. Mpanda leverde weer een assist af, dit keer bij Peter Geense, die van grote afstand raak knalde. “Hij kreeg alle ruimte om aan te leggen, dat mogen we ook op dit niveau niet laten gebeuren”, baalde verliezend coach Vos.

Halsteren-trainer Corné Willemsen beseft dat de 2-1-zege een belangrijke stap is richting kampioenschap en promotie. “Vijf punten voor en een gemakkelijker programma, dus het ziet er goed uit, maar we moeten wel bij de les blijven.”