Brouwershaven neemt ‘verstandig’ besluit

Verstandig. Zo omschrijven mensen uit de voetbalwereld op Schouwen-Duiveland het besluit van Brouwershaven om in het seizoen 2013/2014 bij de reserves te gaan spelen. De zaterdag-vierdeklasser koos zaterdag voor de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Alliance daarvoor. De eerste, echte discussie om een stapje lager te gaan voetballen vond tijdens het seizoen 2011/2012 al plaats. Toen kwam het er niet van, maar was het
eigenlijk al beter geweest.

,,Ik was er al lang mee bezig”, verwoordt Brouwershaven-voorzitter Peter van Ast de ontwikkelingen op het karakteristieke sportpark Onder de Molen. ,,Ik was al verder dan de jongens, maar ze wilden het toch proberen. ”Al vrij snel tijdens het huidige seizoen kregen de voetballers spijt van die keuze. Afgesproken werd voor het duel met Alliance een knoop door te hakken.

Toen het besluit was genomen, proefde Van Ast min of meer berusting bij de spelers. ,,Er was weinig reactie. Ze zien zelf in dat het niet anders kan. De opkomst van de trainingen was ook niet goed. Oudere spelers hadden in principe al aangekondigd te stoppen. Dat speelt allemaal wel mee.”

De ploeg van Clement van Splunder, die los van de keuze van de club Brouwershaven heeft besloten aan het einde van dit seizoen als trainer te stoppen, haalde in de vierde klasse B tot nu toe vier punten en staat daarmee laatste. Brouwershaven won van Chrislandia en speelde gelijk tegen Stavenisse.

,,Ik vind het jammer voor
Brouwershaven”, geeft Van Ast zijn persoonlijke visie op de genomen beslissing. ,,Ze heeft zo lang op dit niveau gevoetbald en soms hoger. Dan valt dit toch een beetje tegen.”

Brouwershaven is in korte tijd de vierde club op Schouwen-Duiveland die verkiest bij de reserves te gaan voetballen. Ouwerkerk (in 2011) en WIK’57 en DZC’09 (beiden in 2012)
gingen Brouwershaven voor. Van Ast gaat zelfs al een stapje verder. ,,We zullen toch met andere verenigingen moeten gaan praten want dit houdt dit geen stand. Maar nu moeten we roeien met de riemen die we hebben.”