S.K.N.W.K. 1 heeft geen kind aan SC Stavenisse 1

Ondanks de prima score van 8-0 van S.K.N.W.K. 1 gisteren in de thuiswedstrijd tegen SC Stavenisse 1, zeker geen grootse wedstrijd van de blauw/zwarten. Maar belangrijkst waren de drie punten en die werden heel simpel binnen gehaald.

Voorafgaand aan het duel nog een hele puzzel voor trainer/coach Thomas de Ridder. ’s Ochtends bleken Martijn Rentier en Martijn Neele te zijn geveld door een buikgriep. Ook nog de laatste wedstrijd schorsing voor Alex Andeweg. Geluk bij een ongeluk was dat de wedstrijd van S.K.N.W.K. 2 werd afgelast, omdat het tweede veld in Nieuwerkerk te drassig was door de overvloedige regenval. Zo konden Toon v/d Berge en Emiel Kuijten van het 2e worden doorgeschoven. Ook Yannick v/d Cingel, die ’s morgens eerst met Duiveland B1 had gespeeld, nam nog plaats op de bank. Zodoende toch voldoende spelers voor S.K.N.W.K. 1.

Al na vier minuten opende clubtopscorer Martijn Backx de score voor de thuisploeg, 1-0. Niet veel later was het Robert Padmos die de marge op twee bracht, 2-0. Nog voor de thee waren het Remco Veenboer, opnieuw Martijn Backx en Robbert Uijl die de ruststand op 5-0 brachten.

Door deze ruststand was er dus absoluut geen sprake meer van een wedstrijd (als daar al sprake van was) en van spanning. In de tweede helft ging S.K.N.W.K. op zoek naar nog meer treffers.

Toch duurde het even voor er weer gescoord werd. Het was Remco v/d Berge die met zijn 5e doelpunt van het seizoen S.K.N.W.K. op 6-0 bracht. Met twee penalties, de eerste van aanvoerder Carlo v/d Maas en de tweede van Martijn Backx, werd de eindstand bepaald op 8-0. Dit is overigens een evenaring van het seizoensrecord van de blauw/zwarten (dit was eveneens in een thuiswedstrijd, tegen Alliance 1, ook 8-0).

Al met al een simpele overwinning met lekker veel treffers. En achterin de nul. Verder geen kaarten en blessures, dus een prima middag voor S.K.N.W.K. 1.

Nu volgt een serie van drie uitwedstrijden voor S.K.N.W.K. 1. A.s. zaterdag eerst in Bergen op Zoom tegen Vrederust. De week erop volgt de topper tegen Smerdiek 1. In het paasweekend is Alliance de tegenstander op zaterdag. Maandag 1 april (2e paasdag) volgt dan weer een thuiswedstrijd. Dan is Brouwershaven de tegenstander in Nieuwerkerk.