Zeeuws topscorer Martijn Backx op recordkoers

Martijn Backx vijzelde zijn seizoenstotaal zaterdag op. De aanvaller van SKNWK scoorde twee keer in het met 8-0 gewonnen duel met Stavenisse in de vierde klasse B. Daarmee bracht hij zijn totaal op 24 voltreffers. Hij bestendigde zo zijn positie als Zeeuwse topscorer en heeft het clubrecord van ploeggenoot Wilco de Valk in het vizier.

Klik hier voor het Zeeuws topscorersklassement.

Zeventien seizoenen geleden scoorde Wilco de Valk 27 keer in het jaar waarin SKNWK naar de derde klasse promoveerde. Dat is exclusief zijn nacompetitiedoelpunten. Die 27 goals zijn nog altijd een clubrecord. Geen speler scoorde ooit vaker in competitieverband voor de club uit Nieuwerkerk. Daaraan lijkt dit seizoen verandering te komen.


Martijn Backx (foto Dirk-Jan Gjeltema)

Martijn Backx vijzelde zijn seizoenstotaal zaterdag op. De aanvaller van SKNWK scoorde twee keer in het met 8-0 gewonnen duel met Stavenisse in de vierde klasse B. Daarmee bracht hij zijn totaal op 24 voltreffers. Hij bestendigde zo zijn positie als Zeeuwse topscorer en heeft het clubrecord van

Met nog acht wedstrijden voor de boeg is Martijn Backx de recordscore van De Valk tot op drie doelpunten genaderd. Hij is overigens de vierde Nieuwerkerker die de barrière van twintig goals heeft geslecht. Hieronder staan ze.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/