Knap, maar niet uniek van De Meeuwen

Vraagje uit het veld. Dat zijn altijd de leukste. Bij kampioen De Meeuwen vragen ze zich af hoe bijzonder het is dat de verdediging nog maar veertien goals heeft hoeven incasseren. Hoe verhoudt dat aantal zich tot de andere Zeeuwse clubs? En hoe tot de rest van Nederland? RudeStats ging natuurlijk op onderzoek uit.

De makkelijkste vraag is natuurlijk die wat betreft de Zeeuwse aantallen. Daar kan ik kort in zijn: geen enkele Zeeuwse club heeft zo weinig tegendoelpunten. In de zondag vijfde klasse heeft koploper Breskens er slechts twee meer geïncasseerd en Luctor’88 – nummer vier in de vierde klasse zondag – heeft er drie meer tegen gekregen. Zie tabel onderaan.

De lage score van De Meeuwen-doelman Denni Oosse is op landelijk niveau minder uniek. Niet slecht, maar niet uniek. In het district Noord zitten de twee clubs die aanzienlijk onder de veertien tegentreffers duiken. Zondag-vijfdeklasser Gieten heeft er negen tegen en zaterdag-vijfdeklasser Zuidhorn doet het met slechts zeven tegengoals het allerbeste.

Desalniettemin zijn de veertien tegentreffers van De Meeuwen een knappe prestatie. Als de club uit Zoutelande ook dit seizoen onder de twintig tegendoelpunten blijft, is dat voor het derde seizoen op rij. Wat zullen ze dat graag vier seizoenen op rij doen…

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/