Daan Esser staat op drempel van 200 duels

Stiekem hoopte Daan Esser dat hij de mijlpaal volgende week in de derby tegen Hoek zou halen. Het wordt echter een weekje eerder. De aanvallende helft van de Esser-tweeling speelt zaterdag tegen RVVH zijn 200e competitiewedstrijd voor Kloetinge. Aan dat aantal is de afgelopen jaren nog geen speler gekomen.

Je kunt heel wat misters Kloetinge bedenken (Diederik Hiensch, John Kole of Ronald Zuijdwegt), maar qua wedstrijden kan Daan Esser ook wel een sollicitatie wagen. In de afgelopen vijftien jaren kwam hij het vaakst namens Kloetinge in het veld. Hij wordt op beperkte afstand gevolgd door doelman Jaco van der Schee en zijn broer Jaap, maar aan de 200 zitten zij nog niet.

Met 45 doelpunten in zijn 199 duels heeft hij ook qua productiviteit zijn stempel op het team gedrukt. Zijn persoonlijke topscore behaalde hij drie jaar geleden, toen hij in de eerste klasse tien keer scoorde. Dat was de enige keer dat hij in de dubbele cijfers geraakte. Met zijn wedstrijdtotaal zit hij al tijden in de drie cijfers. Zie tabel.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/