ZSC TWEE ook volgend seizoen in de derde klasse!

De strijd onderin de reserve 3e klasse B (de klasse van S.K.N.W.K. 2) was ongemeend spannend. Op de website van Z.S.C. ’62 een verslag van het duel Wolfaartsdijk 2 – Z.S.C. ’62 2 dat in 4-4 eindigde. Hierdoor is S.K.N.W.K. 2 nog zeker een jaar reserve 3e klasser:

Geschreven door Eric Smits

Het laatste wedstrijdverslag is weer een feit, want voor ZSC TWEE zit de competitie er op! Na veel rekenen en scenario’s te hebben doorgenomen de afgelopen week moest het op 4 mei gebeuren in het degradatieduel tegen Wolfaartsdijk 2. Aan een punt had ZSC genoeg om ook volgend seizoen weer in deze klasse uit te komen. Het was een spannend potje met aan beide kanten veel fouten en wederom werd er veel gescoord. Om tien voor half vijf was er opluchting in het ZSC kamp, want er werd met 4-4 gelijk gespeeld en zo eindigen we de competitie met blije gezichten en op plaats 8.

Een lekkere lentedag vandaag en dus besloot ik eerst maar eens naar Lewedorp te rijden om kwart over 12 om het eerste deel van LEBO – SKNWK te aanschouwen, want die begon al om 12.30 uur! Als SKNWK niet zou verliezen was ZSC veilig en konden we half drie de wei in zonder ons nog druk te hoeven maken. Kletspraatje langs de lijn met de SKNWK bank en daar zag ik hoe LEBO op 1-0 kwam en op slag van rust zelfs op 2-0! Driftig sms’te ik de trainert om ook hem op de hoogte te stellen dat we het toch echt zelf moesten gaan doen vandaag.

Nadat ik Thomas op had gepikt gingen we op naar Wolfaartsdijk. Daar aangekomen stelde ik m’n teamgenoten op de hoogte van de verrichtingen elders op de grasmat en dat ik het niet zag gebeuren dat Nieuwerkerk nog terug zou komen! Conclusie: we moeten zelf vol aan de bak!. We vroegen ons ook af of Cees ook nog zou komen, maar die zat al een poosje in de kantine koffie te drinken met onze trouwe fans ma Nel en pa Rinus! We waren dus compleet voor vandaag en dook ik de bestuurskamer in. Helaas ontbraken vandaag John (blessure), Werner en Martin (vakantie), maar toch hadden we 15 spelers die het klusje moesten gaan klaren!

Vooraf moest Cees nog even wat stoom afblazen, dus moesten John en ik nog even ons best doen om hem even een positieve richting op te krijgen. Gelukkig duurde dat niet lang en kon Cees ook weer lachen :o). Iets voor half drie betraden beide ploegen de kunstgrasmat en kon het spektakel gaan beginnen! De telefoonlijnen stonden open, publiek was er klaar voor, beide teams waren er klaar voor, dus om half drie kon er worden afgetrapt door Wolfaartsdijk! En die aftrap past wel in het rijtje aftrappen van René v/d Gijp! Hij als fan van aftrapmomentjes in het tv programma VI had zeker kunnen genieten van dit begin van de wedstrijd. De spits wilde namelijk gelijk even testen of Wesley wakker was en schoot de bal van de middenlijn zo in de handen van onze goalie. Ook ik had nog niet eerder dit seizoen zo’n aftrap gezien! Balbezit voor ZSC dus en we waren van start.

ZSC had het lastig in de beginfase. Met de wind tegen en een fellere thuisploeg dan wij, kwamen we al snel onder druk te staan. Dat leverde gelijk hachelijke momenten op voor het ZSC doel. Al snel was het bijna raak toen onze keeper twijfelde om uit te komen, maar gelukkig voor ZSC wisten de oranje deze kansen niet te benutten. Niet veel later werd ZSC gered door de paal en zo kwam ZSC opnieuw goed weg in het eerste kwartier. Na dat kwartiertje begon ZSC wat meer uit haar schulp te kruipen en konden we ook wat aanvallen opzetten. In de 20ste minuut was het bingo! Voor de thuisploeg! Barry werkte de bal niet goed weg, kon niet meer herstellen en de spits maakte hier dankbaar gebruik van en het was 1-0!

Inmiddels wisten we ook dat LEBO met 2-1 had gewonnen van SKNWK en dus zag het er even niet erg rooskleurig uit bij deze achterstand! Gelukkig kwam ZSC tien minuten na de 1-0 langzij door een fraaie goal van Sander, die hem van randje zestien de kruising in schoot. En na die 1-1 was het ZSC dat het heft in handen nam en de betere ploeg was. In de 35ste minuut kwam ZSC dan ook terecht op voorsprong. Opnieuw een prachtig doelpunt. Dit maal gemaakt door (Botty, lees je even mee) Edgar. Edgar stiftte de bal subtiel over de inglijdende doelman en bracht daarmee ZSC op voorsprong.

En de vreugde in het ZSC kamp werd nog groter toen ZSC op 1-3 kwam in de 40ste minuut. De mooiste aanval van de wedstrijd werd bekroond met een prachtige goal van Nelis en zo was het genieten in en buiten het veld, want ZSC was goed op weg om te doen waar we voor kwamen. Inmiddels was er ook een delegatie van SKNWK vanuit Lewedorp in Wolfaartsdijk gearriveerd om onze verrichtingen te volgen en konden net deze mooie goal meepikken. Maar voor de thee viel er nog een vijfde goal, want Wolfaartsdijk kwam snel na die 1-3 terug en zo kreeg ZSC, zoals wel vaker dit seizoen, op slag van rust weer een tegentreffer te incasseren! Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee en bespraken John en ik met de mannen van SKNWK nog maar eens de scenario’s! Bij deze stand waren ZSC en SKNWK beide verzekerd van derde klasse volgend seizoen!

Na een kwartiertje thee lurken was het moment aangebroken om de laatste 45 minuten van dit seizoen te gaan spelen. Daar gingen we in ieder geval maar even vanuit! ZSC nu met de wind in de rug en dan zou je mogen verwachten dat het wat makkelijker zou zijn om te spelen! Maar ZSC begon net als de eerste helft wat slordig en de bal werd al snel naar voren gepeerd in de hoop op meer! Het was van beide kanten niet heel best en zo was ook duidelijk waarom beide teams vandaag dit degradatieduel speelde! Spannend was het dan weer wel als je bij 1 van de teams betrokken bent. En de spanning steeg nog meer toen Wolfaartsdijk op 3-3 kwam in de 70ste minuut. Een bal die tussen de verdediging en de keeper kwam, maar geen van beiden greep in en zo was de stand weer gelijk!

Goed en wel had ik dit op de sms gezet richting Werner of Sander maakte er alweer 3-4 van! Knotsgekke wedstrijd vandaag, die niet fraai was, maar zoals gezegd wel spannend! ZSC weer op voorsprong en nog een dik kwartier te gaan! ZSC had daarna de wedstrijd definitief kunnen beslissen, want Nelis ging alleen op de doelman af, maar miste oog in oog met de goalie en zo bleef de marge slechts 1. Aan de andere kant bracht Wesley nog een keer uitstekend redding op een inzet van dichtbij! De tijd tikte langzaam, maar zeker van de overwinning waren we nog niet! En die bezorgdheid bleek terecht, want in de 85ste minuut was daar de 4-4! Weer een doelpunt dat niet nodig was geweest, maar helaas tellen die ook!

Nog vijf minuten te gaan en dus nog vijf minuten billenknijpen! Zeker toen de scheids nog wat rare vrije trappen ging geven aan de thuisploeg, maar de koek was op en Wolfaartsdijk moest zich er bij neer leggen! Tien voor half vijf klonk het eindsignaal en daar was de vreugde aan ZSC kant en teleurstelling bij het thuisteam. Degradatie is een feit voor Wolfaartsdijk (en Apollo’69) en ZSC (en SKNWK) speelt ook volgend seizoen in de derde klasse! De handen werden geschud en SKNWK en ZSC feliciteerde elkaar langs de lijn. Het was een echt degradatieduel vandaag. Niet goed, maar spannend met veel fouten en veel doelpunten. Al met al dus een terecht gelijkspel. En dat was voor ZSC genoeg! Na de wedstrijd nog een kratje derde helft en op naar huis!

In het ontvangstklassement scoort Wolfaartsdijk een voldoende en komt daarmee in de top vijf. Een drukke, gezellige bestuurskamer en een lekker bakje koffie en voor de kleedkamer krijgen ze een 8 van Nelis, omdat de spiegel op de goede plaats hangt! De top 5 ziet er dus als volgt uit: Met stip op 1 staat Kruiningen gevolgd door nummer 2 Kloetinge. Op de derde plaats komt Wolfaartsdijk te staan. 4de is Dauwendaele, 5de SKNWK. Apollo’69 staat, net als op de ranglijst, onderaan, maar ook bij Kampioen Duiveland was het niet best geregeld!

Volgend seizoen bedenken we weer een ander klassement om de uitwedstrijden op de beoordelen.

Het zit er weer op! Ik wens iederen alvast een fijne vakantie. Tot volgend seizoen!

Wolfaartsdijk 2 – ZSC’62 2 4-4 (2-3)

Opstelling ZSC: Wesley van Kan, Barry Dorreman, Dennis Louwerse, Marco de Jonge, Taco Post (70ste, Ronald de Vrieze), Robin van Welt (60ste, Jasper van Sinderen), Sander Vaane, Gerard Verhoek, Lentin Goodijk, Niels v/d Moezel (85ste, Erik de Vrieze) en Edgar Louwerse (55ste, Thomas Petiet).

Overige uitslagen zaterdag 4 mei:

Lewedorpse Boys 2 – SKNWK 2 2 – 1
Dauwendaele 4 – Heinkenszand 3 6 – 2
Yerseke 2 – Arendskerke 2 5 – 0
Duiveland 2 – Kloetinge 4 6 – 1
Apollo’69 2 – Kruiningen 2 AFG