S.K.N.W.K. 1 tankt vertrouwen ondanks nederlaag

Afgelopen zaterdag speelde S.K.N.W.K. 1 haar laatste competitiewedstrijd. In Willemstad was Kogelvangers 1 de tegenstander. Voor Kogelvangers een belangrijke wedstrijd, want zijn konden promotie afdwingen naar de 3e klas. Voor S.K.N.W.K. stond er niet veel meer op het spel. Al was het met het oog op de na-competitie wel belangrijk om de blamage van vorige week (0-3 nederlaag tegen S.P.S.) weg te poetsen. Ondanks de 3-1 nederlaag kwamen de Nieuwerkerkers terecht met opgeheven hoofd van het veld.

Met een flink bij elkaar gepuzzeld elftal (zo werd ook doelman Leon Quik weer ‘van stal’ gehaald en gingen de B-junioren Yannick v/d Cingel en Colin Duinhouwer mee) speelden de mannen van Thomas de Ridder een prima wedstrijd. Ook S.K.N.W.K. 2-speler Frank Boere speelde net als alle overige S.K.N.W.K.-ers een puike pot voetbal.

In de 20e minuut de eerste grote kans. Deze was voor S.K.N.W.K. Een diepe bal op gelegenheidsspits Emiel Kuijten zorgde ervoor dat Kuijten alleen op de doelman kon afgaan. Helaas kwam de keeper als overwinnaar uit de bus en bleef het 0-0.

Niet veel later gevaar voor het doel van S.K.N.W.K. Een vrije trap komt bij de 2e paal, maar Quik redt S.K.N.W.K. en houdt zijn doel schoon. Dan toch de voorsprong voor S.K.N.W.K. Het is Leon Pollemans die een trap naar voor geeft. Tot zijn eigen verbazing en tot verbazing van alle overige aanwezigen binnen en langs het veld stuitert de bal over de keeper het doel in, 0-1.

Helaas stelt de thuisploeg vlak voor rust orde op zaken. Een vrije trap komt voor het doel en wordt ingekopt. Deze wordt van richting veranderd en verdwijnt in het doel, 1-1.

Als de thuisploeg vlak na rust ook op voorsprong komt, lijkt het over. Vlak ervoor raakten ze namelijk ook al de lat. S.K.N.W.K. geeft goed partij, maar Kogelvangers is de bovenliggende partij.

In het laatste kwartier gaat S.K.N.W.K. achterin 1 op 1 spelen en risico nemen. Vlak voor het eindsignaal countert Kogelvangers naar nog een doelpunt en zorgen voor de 3-1. Dit is tevens de eindstand.

Kogelvangers promoveert naar de 3e klas (gefeliciteerd). S.K.N.W.K. heeft weer wat vertrouwen naar de na-competitie. Te beginnen a.s. zaterdag, 11 mei 2013, in Prinsenbeek tegen Beek Vooruit. Deze twee ploegen en Wemeldinge strijden in een halve competitie voor één plaats in de 3e klas.