Diederik Hiensch jubileert weer ‘s

Met achttien derby’s is Ronald Zuijdwegt de meest ervaren speler in het duel Kloetinge-Hoek. Dan hebben we het alleen over spelers. Diederik Hiensch doet het als trainer namelijk één derby beter. De oefenmeester uit Hoedekenskerke, waar Zuijdwegt nota bene zijn eerste stappen in het trainersvak zette, staat zaterdag immers voor de twintigste keer langs de lijn in de derby.

De balans van Hiensch in de voorgaande derby’s is er niet één om trots op te zijn. Meer dan de helft van zijn derby’s ging verloren: 10 van de 19. Zes keer stak hij na afloop een punt in zijn achterzak en slechts drie keer mocht hij de felicitaties in ontvangst nemen. Twee keer in het seizoen 1999/2000 en in het begin van dit jaar: 0-1 door een doelpunt van Mark Schuit.

De twintigste derby van Hiensch is tegelijkertijd zijn 300e competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Kloetinge. Een ongekend aantal in zijn dertiende seizoen bij de club. De meeste wedstrijden coachte hij in de hoofdklasse (255), de resterende 44 duels nam hij in de eerste klasse voor zijn rekening.

Om de cirkel van dit blogje rond te maken staat hieronder de lijst spelers die de meeste derby’s hebben gespeeld in de laatste twintig seizoenen. Geen enkele speler uit de huidige selecties staat erbij. Dat kan zaterdag anders zijn. Als Daan Esser minuten maakte (ééntje is al genoeg) komt hij met tien derby’s binnen op plaats tien.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/