Tholense Boys en Luctor’88 nemen leiding over

Tholense Boys en Luctor’88 sloten het seizoen af met promotie via de nacompetitie. De Boys dubbelden AZVV, terwijl Luctor’88 vanaf de stip won van FC Bergen. Je zou bijna kunnen zeggen dat de clubs hebben geprofiteerd van hun eerdere ervaringen in de nacompetitie. Maar helemaal dat is niet helemaal hard te maken.

Hun ervaring staat overigens buiten kijf. De promotiewedstrijd van zowel Tholense Boys als Luctor’88 was hun 35e nacompetitieduel ooit. Geen enkele Zeeuwse club heeft vaker zó veel duels in de nacompetitie gespeeld. Tot dit seizoen was VCK de meest ervaren Zeeuwse club in de nacompetitie, maar daar wringt meteen de schoen in de ervaringstheorie.

Achter Tholense Boys en Luctor’88 staan immers VCK en Arnemuiden als clubs die die meeste nacompetitiewedstrijden speelden. Maar ja, juist die twee clubs degradeerden dit seizoen via de nacompetitie. Wat zegt ervaring dan nog? Hieronder de lijst met Zeeuwse clubs die de meeste duels in de nacompetitie speelden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/