Tikkie Terug (deel 185)

Sinds 2008 kijken we terug in de S.K.N.W.K.-historie met de rubriek ‘Tikkie Terug’. Inmiddels is de 185e bijdrage een feit.

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ aandacht voor de wedstrijd Waarde 1 – S.K.N.W.K. 1. Beide teams kwamen elkaar in competitieverband al meerdere keren tegen (zie historie tussen S.K.N.W.K. 1 en Waarde 1 elders op de website). De gespeelde duels spreken in het voordeel van S.K.N.W.K.

In totaal zijn er 10 ontmoetingen geweest in competitieverband. S.K.N.W.K. won er 6. Er was 1x een gelijkspel en dus 3x winst voor Waarde 1. Het doelsaldo is 30 om 19 in het voordeel van de blauw/zwarten.

In het seizoen 1989/1990 speelden beide teams in de 2e klas afdeling. Samen streden ze om het kampioenschap. In de laatste wedstrijd van het seizoen kwam Waarde op bezoek in Nieuwerkerk. Zij hadden genoeg aan een gelijkspel. S.K.N.W.K. moest winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. De wedstrijd eindigde in 3-3 en Waarde was kampioen. (S.K.N.W.K. zou in een tweeluik met Brouwershaven nogmaals een kater oplopen, want Brouwershaven won en promoveerde ook naar de 1e klas Afdeling). Overigens zou S.K.N.W.K. 1 een seizoen later kampioen worden en beginnen aan een opmars die pas eindigde in de 2e klas K.N.V.B.

Via de menu’s De Club – Historie – Tikkieterug komt u op de speciale pagina. Of u kunt op de volgende link klikken: Ik doe een Tikkie Terug.

Mocht uzelf ook een mooie foto of anekdote hebben uit het S.K.N.W.K.-verleden, stuur deze dan digitaal naar de webmaster.