Mike de Voogd schrijft historie in derby

Mike de Voogd mocht zaterdag met de borst vooruit van het veld stappen in de Schouwen-Duivelandse derby tussen SKNWK en ZSC’62. De Voogd had drie keer gescoord voor ZSC’62, waarmee hij voor de ruggengraat zorgde van de 3-1-overwinning. Zijn hattrick was de allereerste in deze derby die al bijna vijftig jaar bestaat.

In 1965 werd de wedstrijd voor het eerst gespeeld. ZSC’62 won toen ook in Nieuwerkerk, met 1-2. Sindsdien presteerden de ploegen het om in elke wedstrijd die ze in competitieverband tegen elkaar speelden, te scoren. Maar zaterdag in de 33e ontmoeting tussen beide, werd pas de allereerste hattrick in de derby verzorgd.

Twee keer scoren was al héél veel spelers gelukt, maar drie keer niet. Gemiddeld wordt er in deze wedstrijd toch bijna vier keer gescoord. Dat moyenne werd mede door de drievoudige inbreng zaterdag van Mike de Voogd instandgehouden. Het was de eerste Scharendijkse zege in Nieuwerkerk sinds 2005.

In de tussentijd won SKNWK vier keer en eindigde één duel onbeslist. De totaalbalans in Nieuwerkerk is nog altijd in het voordeel van SKNWK, dat elf duels won. Twee keer kwam er een gelijkspel op het bord en na zaterdag heeft ZSC’62 vijf keer gewonnen. Die vijf overwinningen worden hieronder gedetailleerd weergegeven.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/