Zeeuws elftal scoort hoger dan 50 procent

John Paridaen heeft in Zeeland de meeste waarde voor zijn ploeg. De speler van Aardenburg heeft vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening genomen in de competitie. Dat percentage van 80 procent wordt door geen enkele speler in het Zeeuwse standaardvoetbal gehaald. Er zijn nog wel tien anderen die meer dan 50 procent scoren.

Vorig seizoen was Aardenburg ook al zo eenzijdig afhankelijk van één doelpuntenmaker. Niek van Sprundel scoorde toen 33 keer, terwijl het hele team tot 60 goals kwam. Die hogere score kon overigens niet voorkomen dat de Zeeuwse club met het mooiste logo degradeerde. Momenteel staat Aardenburg laatste in de derde klasse met slechts vijf goals voor. Vier van Paridaen, die vanwege blessures ook nog twee wedstrijden onder de lat stond bij zijn team!

Een goede twee achter Paridaen is Matthijs van Stee van Tholense Boys. Hij krikte zijn gemiddelde zaterdag op door twee keer te scoren tegen De Fendert (2-2). Van Stee heeft nu vijf van de zeven Thoolse goals gemaakt, wat garant staat voor 71 procent van de totaalproductie. Hieronder staan de elf Zeeuwse spelers die meer dan 50 procent van de gehele productie van hun team voor hun rekening nemen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/