Eenvoudige zege voor S.K.N.W.K. 1 op Borssele 1

Met in het achterhoofd het feit dat tegenstander Borssele vorige week toch met 1-1 gelijkspeelde moest gisteren S.K.N.W.K. 1 aantreden tegen rode lantaarndrager Borssele. De blauw/zwarten die aantraden zonder de routiniers Wilco de Valk en Carlo v/d Maas kwamen echter geen moment in gevaar. Een zeer solide en eenvoudige 0-4 zege was het eindresultaat.

Omdat de scheidsrechter betrokken was bij een auto-ongeluk moest er een andere scheidsrechter komen. Daarom begon de wedstrijd pas om 14:45 uur. Overigens bleek deze vervanger een goede scheidsrechter, al moet gezegd, dat deze wedstrijd ook erg sportief was.

Na wat speldenprikjes van S.K.N.W.K. was het na 15 minuten raak. Het was Martijn Backx die de bal kon binnenkoppen. De bal leek te kunnen weggewerkt, maar omdat de scheidsrechter goed stond opgesteld kon deze constateren dat de bal de doellijn al was gepasseerd, 0-1 dus voor de blauw/zwarten.

Hierna verzuimd S.K.N.W.K. de score te verhogen. Dit duurt tot 10 seconden voor de rust. Een dubbele één-twee tussen Martijn Backx en Robert Padmos brengt laatst genoemde in stelling. Hij zorgt vlak voor het rustsignaal voor een comfortabele 0-2 ruststand.

Doelman Mike Bakker heeft in de 2e helft maar een lange broek aangedaan, aangezien hij behoudens enkele terugspeelballen niet veel te doen heeft gehad deze wedstrijd.

Op aangeven van Stefan Vermeer maakt Robert Padmos de 0-3 en hiermee is de wedstrijd dan echt gespeeld (al was dat eigenlijk al in de 1e helft).

Na een schitterende aanval van S.K.N.W.K. waarbij Martijn Backx de bal laat vallen op Remco v/d Berge. Deze geeft een pass op Robert Padmos. Hij omspeelt de keeper en schiet de bal dan op de paal. Stefan Vermeer is goed meegelopen en kan de 0-4 binnenwerken.

Martijn Backx zorgt dan voor het slotakkoord. Hij schiet de 0-5 binnen en de ingevallen Tim van Stuijvenberg raakt de bal niet aan, omdat hij buitenspel staat. Toch vlagt de assistent van Borssele voor buitenspel. De scheids neemt na beraad bij zijn assistent het vlagsignaal over en keurt het doelpunt af. Eindstand 0-4.

Een duidelijke overwinning met weinig problemen voor de Nieuwerkerkers. Hopelijk zijn Wilco de Carlo volgende week weer paraat al speelden de invallers een puike pot gisteren. Volgende week komt in Nieuwerkerk reuzendoder Vlissingen op bezoek. Zij wonnen vorige week van ’s Heer Arendskerke en gisteren met maar liefst 5-1 van Z.S.C. ’62 1. Dat wordt dus ‘andere koek’.

1 reactie op "Eenvoudige zege voor S.K.N.W.K. 1 op Borssele 1"

1. Periode | 08-12-2013 at 09:52 |