ZSC’62 en SKNWK geven elkaar dit seizoen niks toe

ZSC’62 en SKNWK hadden het niet beter kunnen uitkienen. Zaterdag spelen ze tegen elkaar in Scharendijke als nummer één (SKNWK) en twee (ZSC’62) van de vierde klasse A. Ze hebben ook allebei veertig punten verzameld, met dien verstande dat de Nieuwerkerkers daarvoor een wedstrijd minder nodig hadden.

De twee clubs van Schouwen-Duiveland geven elkaar het gehele seizoen al niks toe. Het verschil in punten tussen beide is nog geen enkele keer groter geweest dan drie punten. De ene keer had ZSC’62 die marge in zijn voordeel, de andere keer SKNWK. Sinds november draaien de clubs steevast in de top mee, de laatste weken afwisselend als nummer één en twee.

logo-sknwkHet lijkt wel een Siamese tweeling. Maar dat zijn ze allerminst. Behalve de sportieve ingrediënten spelen er immers ook sentimenten. Het is immers een derby. Van de laatste vier ontmoetingen won ZSC’62 er drie, SKNWK ééntje. Van de laatste tien ontmoetingen won SKNWK er echter zeven en ZSC’62 slechts drie (inderdaad, die drie uit de laatste vier wedstrijden). Geen pijl op te trekken dus.

Hieronder staan de puntentotalen van beide clubs en de klasseringen (tussen haakjes) vanaf het begin van dit seizoen. Beide teams beleefden een shaky start, maar spelen sinds medio november een hoofdrol in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/