Zeeuwse voetbalclubs zeer actief op Twitter

NIEUWERKERK/BRUINISSE – De voetbalverenigingen in Zeeland zijn zeer actief op Twitter. Van de 86 clubs die een team in de standaardcompetitie hebben, zijn er 74 met een account. De meest actieve clubs vind je op Schouwen-Duiveland. SKNWK en Bruse Boys voeren de lijst aan.

Duizenden tweets
Martijn Neele (SKNWK) en Mark Giljam (Bruse Boys) zijn de twitteraars achter de actiefste accounts van voetballend Zeeland. Neele stuurde namens zijn club al ruim 8800 tweets de wereld in. “Het is gewoon erg leuk om de mensen het reilen en zeilen van SKNWK mee te geven. Daarom ben ik zo actief op Twitter. Mijn motto is als je iets doet doe je het goed en daarom vind ik dat je de mensen op de hoogte moet houden en niet een week niets moet laten weten”, zegt Neele.

Binding met de jeugd
Mark Giljam beheert het account van Bruse Boys, waarmee al bijna 8500 keer een tweet is verstuurd. Hij vindt het vooral belangrijk om contact te houden met de jeugd. “We willen er alles aan doen om de jeugd bij de club betrokken te houden. De jeugd is actief op social media, dus moet Bruse Boys dat ook zijn.”

SKNWK
Martijn Neele is blij dat hij met het account van SKNWK het meest actief is van alle Zeeuwse clubs. “Ik wist het niet voordat jullie het me vertelden, maar nu ik weet dat het zo is, wil ik het ook graag zo houden. Ik ga dus vlug maar weer een foto maken een tweet versturen. De meisjes zijn namelijk aan het trainen.”

Klik hier om de video te bekijken en/of het radioverslag te beluisteren.