DIA ZA met één been in nacompetitiefinale

Zonder zeven geblesseerde spelers heeft de zaterdagtak van DIA uitstekende zaken gedaan in het eerste deel van het dubbele gevecht met SKNWK in de nacompetitie. In Zeeland won de ploeg van coaches Jurgen Krijnen en Ernie Brandst ruim, waardoor de return volgende week een formaliteit wordt.

En omdat er ook nog eens drie spelers geschorst waren, is de prestatie van DIA des te meer indrukwekkend te noemen. Via Aart Joosen, steeds beter op dreef dit seizoen, werd het al rap 0-1. Hij scoorde uit een pass van Cees Joosen: een echte familie-goal. Dave Ham verdubbelde de marge op slag van rust, door zich in de vijandelijke zestien vrij te pingelen en doeltreffend af te ronden. Toen goalie Mitchell van Mook in de 45ste minuut een penalty keerde, werd duidelijk dat de Bredase dorpelingen zouden winnen.

SKNWK zette na rust nog continu druk, maar daar bleken Thom van Hooff en Barry Boogaarts lak aan te hebben, want zij stabiliseerden de bezoekers vakkundig. Mede daardoor tilde Chris van Haagen de score naa 0-3. Captain Jan Joosen, eerder nog missend, vuurde in het slot wel raak, waardoor de finale om promotie binnen handbereik is. “Mede dankzij steun uit het tweede zaterdagteam, bereiken we dit”, zei Krijnen tegen Voetbalinbreda.nl. “Hij doelde op Edwin van Ginneke, die de boel dicht hield en een ‘woeste mandekker’ was.

SKNWK – DIA ZA 0-4 (0-2)
0-1 Aart Joosen, 0-2 Dave van Ham, 0-3 Chris van Haagen, 0-4 Jan Joosen.