Bruse Boys kansrijk, SKNWK kansloos

Bruse Boys heeft zich een redelijk goede uitgangspositie verworven de tweede en laatste ronde van nacompetitie te bereiken.

De ploeg van oefenmeester Wim Nieuwland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen WNC. In Waardenburg, waar de twee teams streden om een plaats in de eerste klasse voor het seizoen 2014/2015, vielen de goals kort achter elkaar. WNC scoorde in de zestiende minuut 1-0 uit een penalty, twee minuten later trok Domenique van den Berge de stand recht. ,,Een terechte uitslag”, noemde Nieuwland de afloop van partij. Bij een zege, volgende week zaterdag op eigen veld, gaat Bruse Boys, net als vorig seizoen, naar de ‘finale’.

Voor een stekje in de derde klasse deed SKNWK helemaal geen goede zaken. Op sportpark Het Springer leed de formatie van trainer Jack Wijands een terechte een 0-4-nederlaag tegen DIA. Bij een 0-2-tussenstand miste Remco van den Berge vijf minuten voor de pauze een strafschop. Wijnands wond geen doekjes rondom het eindresultaat. ,,SKNWK is gewogen en te licht bevonden.” Ook SKNWK speelt 24 mei haar (kansloze) return.