Deel 111

De 111e `Tikkie Terug` komt er aan. Uit de Zierikzeesche Nieuwsbode van 13-10-1955. Dit keer een verslagje van een oefenpartijtje. De tik terug betreft Kats 1 – Sinoto 1, uitslag 4-4.

Zaterdagmiddag speelde het eerste elftal van Sinoto uit Nieuwerkerk te Kats een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kats 1, de sterke ploeg uit de 2e klasse der Zaterdagmiddagcompetitie. Bij Sinoto ontbrak A. Heijboer, Kats had twee invallers.

Na een wederzijds verkennen trok Sinoto ten aanval. Spil J. Scholten zette linksbuiten C. Stoutjesdijk aan het werk, die prachtig doorgaf aan de vrij staande Matthijsse, die met een hard schot in de hoek zijn ploeg de leiding gaf(0-1). Vijf minuten later kreeg Sinoto een hoekschop te nemen die Stoutjesdijk goed voor doel plaatste, waarna Bolkenbaas inschoot (0-2).

Hierna kwam Kats opzetten en verkeerde het Sinoto-doel enige malen in gevaar. De verdediging stond echter pal en sloeg de aanvallen resoluut af. Na een half uur spelen echter slaagde de midvoor van Kats er in de achterstand te verkleinen en nog voor rust was de stand gelijk toen de Sinoto-doelman te laat uitliep en een der aanvallers kon scoren (2-2). Met deze stand brak de rust aan.

Wie dacht dat Sinoto uitgespeeld zou zijn, kwam bedrogen uit. Afwisselend ging het spel nu op en neer. Een kwartier na de hervatting nam Kats de leiding (3-2), doch vijf minuten later maakte Bolkenbaas na goed samenspel met midvoor Matthijsse gelijk (3-3).

Hierna kwam de thuisclub weer in de aanval maar de Sinoto- verdediging gaf geen krimp. Ook de doelverdediger kwam er beter in en onderschepte op fraaie wijze enige aanvallen. In de 35ste minuut nam Kats opnieuw de leiding (4-3), maar Sinoto gaf de moed niet op en het was Matthijsse die op fraaie wijze opnieuw gelijk maakte(4-4).

Met deze stand kwam het einde, wat de verhouding goed weergeeft.