Deel 117

Zou het a.s. zaterdag, dus 15 januari 2011, weer eens een keertje doorgaan? De spelers zullen zeker gemotiveerd zijn na de winterstop. De laatste weken alleen maar trainingen die gewoon doorgingen en gaan, misschien weer een wedstrijd.

Om het gebeuren nog wat op te warmen een Tikkie terug verslag uit de Zierikzeesche Nieuwsbode van 18 september 1958.

S.I.N.O.T.O. 1 – Bruse Boys 1 2 – 0

Geheel tegen de verwachtingen in zijn de Nieuwerkerkers er in geslaagd de kampioen van het vorige seizoen een verdiende nederlaag toe te brengen. In het veld waren de Boys zeker niet de mindere van hun tegenstanders, die echter met hun uitvallen veel gevaarlijker waren. In de verdediging van de Nieuwerkerkers was spil De Jong, goed bijgestaan door Heijboer en van Klinken, de dominerende figuur.

Met snelle aanvallen probeerden de Boys de thuisclub direct te overrompelen, maar hierbij kwamen zij spoedig tot de ontdekking dat het verdedigingsblok van de blauw – zwarten goed in elkaar zat. Hierbij begingen zij de fout de bal steeds door de lucht te spelen, wat een kolfje was naar de hand van de overal bovenuit stekende De Jong, die hiermee wel raad wist.

Het eerste gevaar kwam dan ook aan de andere kant, waar een hard schot via een staander buiten ging. De achterspelers van de Boys bleken bij de minder talrijke aanvallen minder zeker van hun zaak dan hun collega`s aan de andere kant. Een indirekte vrije trap was inleiding van het eerste doelpunt. De linksbuiten plaatste het leder goed in de doelmond, waar H. Kesteloo klaar stond en doelman Den Ouden geen kans gaf (1-0).

Even later kregen de Boys aan de andere zijde, even buiten het strafschopgebied, ook een vrije schop te nemen, maar deze stuitte af op het muurtje van SINOTO-spelers, die zich voor doel hadden opgesteld. Een gevaarlijke kopbal van Matthijsse wist Den Ouden keurig te stoppen. De bezoekers bleven de meeste aanvallen opzetten, maar verder dan een buitenspeldoelpunt wisten zij het niet te brengen.

Na rust weer hetzelfde spelbeeld, waarbij de verdediging van SINOTO van geen wijken wist. Bij een snelle aanval van de thuisclub grijpt de verdediging weer niet voldoende in: M. Matthijsse, die in vrije positie het leder in de doelmond in bezit krijgt, aarzelt geen moment en verslaat de Bru-doelman kansloos (2-0).

De Boys zetten hierna nog vele vergeefse aanvallen op, die alle tijdig werden onderbroken. Bijna slaagde de thuisclub er enige malen in hun voorsprong te vergroten, maar dit zou werkelijk te veel van het goede zijn geweest.