Deel 130

Het is dit seizoen 20 jaar geleden dat S.K.N.W.K. 1 kampioen werd van de toenmalige 2e klas Afdeling Zeeland. Vanaf dat moment werd door S.K.N.W.K. 1 een ‘serie’ ingezet die pas zou eindigen in de 2e klas K.N.V.B. (hoe anders staat S.K.N.W.K. 1 er nu voor?).

Zoals gezegd werden de blauw/zwarten in het seizoen 1990-1991 kampioen. Het seizoen erop zouden ze via de na-competitie promoveren naar de 4e klas K.N.V.B. Daarna werd seizoenen achter elkaar de na-competitie behaald, maar (nog) geen promotie afgedwongen.

Na de herindeling bij de K.N.V.B. (begin van seizoen 1996-1997) en een kampioenschap dat seizoen in de 3e klas K.N.V.B. zou uiteindelijk deze ‘reeks’ stoppen in de 2e klas K.N.V.B. (na 2 seizoenen).

Hieronder een foto van de kampioenen in de 2e klas Afdeling van het seizoen 1990-1991. Het krantenartikel komt uit de Zierikzeesche Nieuwsbode (via www.krantenbankzeeland) evenals de stand van de 2e klas Afdeling.


Op de foto v.l.n.r. Johan Schiettekatte (voorzitter) op de rug gezien, verzorger Jan de Jonge, Chris van Oudheusden, Martijn Neele, Michèl Flikweert, Laurens Kik, Hans Jan Goedegebure, Joop Wandel, Erwin Theunisse, Lennaert de Looze, trainer/coach Kees Kommer, leider Jeroen Kesteloo. Zittend v.l.n.r. grensrechter Bertus Dalebout, Ronnie de Bruine, Léon Quik, Tonnie Schiettekatte, Peter v/d Cingel, Jacky de Bruine, Sam Flikweert