Deel 136

In het seizoen 1975-1976 wist S.K.N.W.K. 1 kampioen te worden in de 2e klas afdeling. In het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ door Jan Tierie staat het volgende:

Het hoogtepunt van de “tweede-klas-periode” kwam in het seizoen 1975-1976. na een spannende strijd met Kloetinge 2 wist S.K.N.W.K. 1 het kampioenschap te behalen.

“Thuis” bleef men ongeslagen en behaalde men 20 punten in 11 wedstrijden (red: 2 punten voor een overwinning). Met de 14 punten die “van over water” werden meegebracht, kwam het totaal dus op 34 punten, twee punten meer dan de grootste konkurrent.

Doordat ook S.K.N.W.K. 2 in de tweede klas uitkwam, moest het eerste elftal in de “verre” klas, zodat voor het eerst in het bestaan Zeeuws-Vlaanderen werd aangedaan.

Dit hield tevens in dat S.K.N.W.K. 1 ook voor het eerst geen eilandelijke derby’s hoefde uit te vechten.

Voor het eerst in het 22-jarig bestaan van de vereniging promoveerde S.K.N.W.K. 1 naar de eerste klas van de afdeling Zeeland, precies 20 jaar na het eerste kampioenschap in de tweede klas.

Het Kampioensteam:

Achterste rij v.l.n.r. Geert v/d Wielen (trainer), Joost Folmer, Dick van Driel en Peter Regeer. Daarvoor: Jan Tierie, Arie Folmer en Piet Slootmaker. Knielend: Peter de Vlieger, Arie Kristalijn, Huib de Valk en Kees Radewalt. Liggend: Cor v/d Linde