Bruse Boys C1 – S.K.N.W.K. C1(competitie) 6-1

C1 wint tweede derby op rij

zondag 19 november 2006

Door Ricardo de Winter

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Bruse Boys C1 de C1 van SKNWK opzij gezet. Na een 2-0 ruststand kon er uiteindelijk 6-1 op het wedstrijdformulier worden ingevuld.

Het begin van de wedstrijd was vrij mat. Toch kon er in de zesde minuut al een levensgrote kans worden genoteerd voor de Boys. Een voorzet van Devlin hoefde door Dennis slecht binnengetikt te worden, maar dit bleek voor Dennis een te zware opdracht. In de 19e minuut kwam Devlin 1 op 1 te staan met de Nieuwerkerkse keeper. Helaas dribbelde hij de bal te ver voor zich uit, zodat de keeper kon redden.

Een slap schot van SKNWK-zijde, een aantal minuten later, kon C1 geen angst aanjagen. Er werd steeds beter gecombineerd en dat leidde tot de 1-0 van de voet van Marc bij de Vaate. Hij rondde bekwaam af, nadat door scheidsrechter Fred van de Berge de voordeelregel uitstekend was toegepast. Een tweede mogelijkheid voor SKNWK werd gecreëerd door voorstopper Alexander, die de bal op vlak voor de middellijn verspeelde. Verder dan een schot in de handen van Matthijs (ex-SKNWK) kwamen de Nieuwerkerkers echter niet. Vlak voor de rust kon Bru zelfs uitlopen naar 2-0 via Devlin van der Vlist na een pass van Dennis.

De lijn van voor de rust werd doorgezet in de tweede helft. Binnen 3 minuten werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Een prima aanval via Sjors, Harm (voorzet met zijn chocoladebeen) en eindstation Dennis (kopbal) leidde tot de 3-0. In de 10e minuut leidde een schitterende solo van Domenique net niet tot een vierde treffer door goed keeperswerk van de tegenstander. Twee minuten later viel de 4-0 alsnog te noteren.

Een één-twee tussen Harm en Elroy werd bekroond met wederom een kopdoelpunt van Dennis. De 5-0 viel niet veel later. Harm werd op zo´n 21 meter van de goal onreglementair gestuit. De toegekende vrije trap werd door Domenique onberispelijk via de onderkant van de lat binnen geschoten. Een uitstekende fase werd nog bekroond met een zesde treffer. Maarten snelde op rechts diverse mensen voorbij en gaf keurig af op Dennis, die de bal er slechts hoefde ‘in te pissen’. Een schoonheidsfoutje van Ben leverde SKNWK nog een eretreffer op, waar vooral keeper Matthijs van baalde.

Al met al een prima overwinning. Zaterdag de zware bekerwedstrijd tegen Kloetinge C2 om 11:15.