Bruse Boys 1 – S.K.N.W.K. 1(vriendsch.) 2-2

Oefenwedstrijd eindigt in gelijkspel

maandag 19 februari 2007

Door Thomas Groeneveld

Bruse Boys 1 speelde afgelopen zaterdag met weinig agressie, gaf de tegenstander te veel ruimte en kwam, mede door het hobbelige veld, niet vaak aan voetballen toe. In het oefenduel tegen SKNWK kwam Bruse Boys daarom niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Bruse Boys begon in de volgende opstelling: Rick – Robin – Peter – Emiel – Dimitri – George – Marco – Thomas – Mats – Gerard – Ben.

Vorig seizoen stonden de onderlinge duels tussen Bruse Boys en SKNWK nog bol van het amusement, maar afgelopen zaterdag werd de toeschouwers een matig oefenpotje voorgeschoteld.

Na de beginfase sprintte uitblinker Gert- Jan Tierie in de ruimte achter de verdediging van Bruse Boys en hij wist de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Christiaan van Vossen, die de bal vervolgens hoog in het doel werkte: 0-1. Hierna schakelde Bruse Boys een tandje bij en dit resulteerde in een beter veldspel van de thuisploeg gedurende de laatste 20 minuten van de eerste helft. George Geluk verraste de keeper met een verdwaalde voorzet die met een boog in de kruising terechtkwam: 1-1. De thuisploeg mocht zelfs met een 2-1 ruststand richting kleedkamer, omdat een lange bal via de rug van Emiel voor de voeten van Gerard belandde en Gerard geen enkel moment twijfelde en de bal, licht getoucheerd door een SKNWK- verdediger, tegen de touwen schoot.

In de rust besloot de trainer om met 3 spitsen de tweede helft in te gaan om op die manier ieder (wit/)paarshemd aan een tegenstander te koppelen. Jan Peter kwam erin als rechtsbuiten en verving Mats, wiens positie werd overgenomen door Thomas. In de tweede helft kreeg Bru nog wel wat “kansjes” in rommelige situaties, maar steeds was de verdediging van SKNWK of het hier en daar beschadigde biljartlaken een sta-in-de-weg. SKNWK wist nog wel te scoren, nadat het eerst een open doelkans onbenut liet. Een doorgebroken speler snelde op Rick af; waarop Marco besloot aan de noodrem te trekken. Marco zette een sliding net buiten het strafschopgebied in, maar de scheidsrechter oordeelde dat het haken van de tegenstander binnen het strafschopgebied gebeurde. Aanvoerder Martijn Neele schoot de bal uit een penalty achter Rick in de bovenhoek.