N.O.A.D. ’67 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 2-0

NOAD is SKNWK de baas.

Opa Verwijs glunderde na afloop van oor tot oor. Vele felicitaties mocht hij in ontvangst nemen. Kleinzoon Remy werd de matchwinnaar tegen SKNWK. Opa en kleinzoon beleefden ”the finest hour” tot nu toe in deze competitie. Na een pot schaakvoetbal in de eerste helft kwam NOAD in de tweede helft los en nam afstand van de Nieuwerkerkers. Die moesten het doen zonder mannetjesmaker Gert Jan Tierie die de wedstrijd in Nieuwerkerk maakte. Nu was het de NOAD jongeling die de toon zette met een prachtige schuiver en een bekeken vrije trap. Twee doelpunten op naam van Remy van Herk. Door de 2-0 overwinning kroop NOAD naar de derde stek in de ranglijst.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. NOAD kwam niet in zijn ritme. Fysiek kon SKNWK de Fluplanders aan. NOAD kon geen kansen creëren en kwam amper voor de goal van Koen de Jonge: de SKNWK keeper die later een hoofdrol opgelegd kreeg in de tweede helft. De voorhoedes van beide ploegen gevormd door de gebroeders van Vossen bij SKNWK en Steijn bij NOAD 67 kwamen er niet aan te pas. Het was echter aan NOAD als thuisploeg en linkerrijtje ploeg om de wedstrijd te maken.

Na de rust bleek dat er geschoven was. Arjan Moerland was verhuist naar een offensieve rol en op het middenveld werd Rob den Engelsman geposteerd. Na enkele minuten in de tweede helft zat NOAD aanvoerder Moerland al in een gevaarlijke situatie voor de goal van SKNWK. De afvallende bal werd een prooi voor Remy van Herk die met een droge schuiver de 1-0 voorsprong voor NOAD aantekende. De NOAD jongeling scoorde zijn eerste treffer in de NOAD hoofdmacht in een competitie wedstrijd.

Een prima start in het tweede deel voor NOAD met Wesley Kievit in het team voor Danny Steijn. SKNWK kon vervolgens geen vuist maken. De ploeg die in het linkerrijtje werd verwacht mist dit seizoen zelfvertrouwen en zal in het laatste deel van de competitie nog alles uit de kast moeten halen om het vege lijf te redden. NOAD had kansen middels Arjan Moerlan en Wesley Kievit.

Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Was het een terugspeelbal. Een groot deel van het publiek vond van niet. Koen de Jonge de SKNWK goalie was woest en stampvoette van ellende en trapte de bal weg, wat hem nog een gele kaart opleverde. Remy van Herk ontfermde zich over de toegekende vrije trap en schoot onberispelijk binnen. De 2-0 betekende een gelopen race en bracht NOAD de volle buit in deze wedstrijd. NOAD klimt ermee op naar de derde plaats in de ranglijst.

Opstelling NOAD 67: Kees Lozekoot, Patrick Kot, Dennis Kot, John v Splunter, Remy van Herk (Maurice ”Henk” vd Velde), Jasper v Dijke, Arjan Moerland, Martijn Reijngoudt, Lars Steijn (Koen v Dijke), Danny Steijn (Wesley Kievit).