S.K.N.W.K. 1 – AZVV 1(C) 1-3

SKNWK – AZVV 1-3. De thuisclub ging direkt na de aftrap in de aanval. Na amper een minuut een goede voorzet van Goud, maar hij kon van Vossen niet bereiken. In de zevende minuut was het toch raak door Goud . Hij had de bal goed meegekregen van de Valk en scoorde feilloos in de rechter hoek.
In de 9de minuut 1-1 maar buitenspel belemmerde dat. Na 20 minuten meer aanvallen van AZVV maar toch meer corners voor SKNWK. AZVV voert de druk op. De spaarzame aanvallen van de thuisclub waren wel gevaarlijk maar voerden de stand niet op. En in 46 ste minuut werd het 1-1 en dat was de juiste stand. In de tweede helft ging SKNWK weer gelijk de aanval zoeken. Twee corners in een minuut, maar gescoord werd er niet. Van der Zande voor Bouwman en Rentier voor Goedegebure en Nelisse voor Kuijten. In de 63ste minuut 1-2 en tien minuten later 1-3. Aanvallend en verdedegend wist SKNWK geen vuist te maken. Van der Zande kwam nog alleen voor keeper maar hij schoot in diens handen. Speelden ze verleden jaar de tweede klasser Terneuzense Boys van het veld voor de beker, van dat soort spel wat ze toen lieten zien is niets meer over. Het crecendo gevoel is er uit,zoals bij onze oosterburen. Wat is SKNWK eingenlijk voor een club. Wat voor belang heeft het bestuur om de jeugd van Nieuwerkerk te laten voetballen. Ze slagen er natuurlijk voor 100% in om de jeugd van de straat te houden. Dan blijft het rustig op het dorp. Maar je mag toch niet blijven spreken over een dorpsclubje. Bij het bestuur zal ook crecendo in het vaandel moeten staan. Vorige seizoen kampioen maar in die klasse had iedere trainer dat voor elkaar kunnen krijgen. Straks zullen ze degradatie voetbal moeten spelen als dat zo doorgaat. Het bestuur zal het aan moeten durven om het trainerschap ter discussie te stellen.Of deze trainer zal zelf moeten zeggen ik kan de derde klas niet aan. Volgende week tegen de club van de vorige trainer en weer op eigen veld.