Heinkenszand 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 2-2

Zwaar gehavend ging men de strijd aan met Heinkenszand. In de 4de minuut een vrije trap door Wilco de Valk, daaruit een corner wat nog een corner opleverde. Aan de andere kant corner Heinkenszand. De thuisclub komt onder druk. Weer corner voor SKNWK. Dan toch een counter voor H-Zand. Dan komt de bal voor de voeten van Leon Pollemans in vrije positie.En waarscheinlijk zonder na te denken knalt hij de bal ongekontroleerd de vrije ruimte in. En dat moment was bepalend voor het verdere verloop van de hele wedstrijd. Ik heb hem dat al zo vaak zien doen in het tweede elftal. Maar zoiets kan men zich niet permenteren bij derde klas voetbal, want het was de hele wedstrijd door met zulke acties alsmaar balverlies. En nog erger het werd door verschillende jongens overgenomen om zo te spelen. Door een vrije trap van Christiaan van Vossen die hij in tweede instantie voor het doel kreeg, werd het 0-1 door Wesley Goud met een kopbal. Uit een corner in de 16de kopte Robbert Padmos net naast. SKNWK was meer aan de bal maar wist de productie niet op te voeren. Eerst nog een gele kaart voor H-Zand, maar in de 25ste minuut werd het 1-1. Dan geel voor SKNWK en zij maakten een doelpunt in de 32ste minuut door een verre roller van Martijn Rentier na een prima afspeelbal door Robbert Padmos.Ziezo dat was de opkomende jeugd al hebben ze nog veel te leren. Wesley Goud had de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen maar hij schoot recht op de keeper, die daar geen moeite mee had. Maar wat vooraf ging was dat nou echt een strafschop waard op Wilco. Dat gebeurde allemaal zo vijf minuten voor rust. Over Wilco hij had in deze wedstrijd niet de vorm die we van hem gewend zijn. Rob van der Zande speelde een prima eerste helft. Martin Huisman aarzelde weer te veel en het terug leggen was surogaat en veel te traag. De twwede helft werd er afgetrapt door H-Zand. Direkt forceerden zij al een corner. Zij werden sterker en bij SKNWK was er geen samengang in het spel zoals het gespeeld moet worden. Het waren als maar verre trappen naar voren zovan zoek het daar maar uit. Maar er was niks uit te zoeken want de ballen kwamen niet aan en werden een direkte prooi voor de tegenpartij. Zullen we nu eens afspreken dat alleen de keeper hoge ballen uitschiet of gooit en de achterste linie vanaf die plaats aan de opbouw begint over de grond.Ook de positie waar men zich bevindt ten opzichte van de medespelers moet beter uigekiend worden. En dat soort spel is aantrekkelijk voor de toeschouwer. Het zou ook wel eens lastig kunnen zijn voor Veere aanstaande weekend. Kristiaan Bouman en Jeffrey Visser komen in het veld terwijl er nog een kwartier te gaan is. Ook zij kunnen geen verbetering brengen met hun aardige kunstjes. H-Zand bepaald het spel en het zou zo maar gelijk kunnen worden. SKNWK kruipt elke keer door het oog van de naald. Het is billen knijpen tot het eind. En het eindigde zowaar in de laatste minuut nog in een 2-2 stand ook. Dus speel AS Zaterdag tegen Veere zoals jullie dat op de training verteld wordt. En luister ook eens naar de trainer als hij langs de lijn iets roept. Iedereen moet zijn taak nu eens naar behoren uitvoeren.