M.E.V.O. 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 3-2

S.K.N.W.K. 2 krijgt lesje in effectiviteit

Gisteren stond voor S.K.N.W.K. 2 op sportpark ‘De Hogen Blok’ de derby tegen M.E.V.O. 2 op het programma. Dit was tevens een topper te noemen, want M.E.V.O. stond 3e op de ranglijst en S.K.N.W.K. 2e. Uiteindelijk gingen de oranje/witten als overwinnaars van het veld. Simpelweg omdat ze erg effectief waren in het benutten van hun kansen.

S.K.N.W.K. 2 was voetballende zoals de hele competitie eigenlijk al het geval is de betere ploeg. Maar je wint pas wedstrijden als je één doelpunt meer maakt dan de tegenstander (wie zei dat meer…).

In de eerste helft toen de regen met bakken uit de lucht kwam, was S.K.N.W.K. de beter voetballende ploeg. Al na twee minuten had het ook op voorsprong moeten komen. Oleg Bondarenko vergat de schitterende kans die hij kreeg van zo’n meter of 5 binnen te schieten. Hij schoot recht op de doelman.

Verder kregen de blauw/zwarten niet veel uitgespeelde kansen. Meestal waren het afstandschoten van buiten de 16, maar daar zal de doelman van de thuisploeg niet van hebben wakker gelegen. Martijn Neele kreeg in de eerste helft nog een kopkans, maar zijn kopbal was te zwak.

Aan de andere kant was het M.E.V.O. dat wel scoorde. Het was de overigens goede spits van hen die gelegenheidsdoelman Léon Quik uit een prima uitgevoerde counter uit een moeilijke hoek verschalkte, 1-0. Quik keepte bij S.K.N.W.K. 2, omdat doelman Mike Bakker wegens ziekte van eerste doelman Koen de Jonge bij S.K.N.W.K. 1 moest keepen. Omdat de wedstrijd van S.K.N.W.K. 4 tegen D.F.S. 4 was afgelast kon Quik dus mooi bij het 2e meedoen. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Helaas was vaak de eindpass net niet goed genoeg of werd simpelweg de verkeerde beslissing genomen. Ook werd good-old Tonny v/d Berge veel te weinig in het spel benut door de Nieuwerkerkers. Hij is toch vaak de man van de beslissende aktie of pass.

M.E.V.O. kon zelfs uit de counter op 2-0 komen. Een S.K.N.W.K.-verdediger werd er simpelweg uitgelopen en de voorzet kon bij de 2e paal worden binnengetikt, 2-0.

Toch gingen de Nieuwerkerkers niet bij de pakken neer zitten en op zoek naar een aansluitingstreffer. Deze kwam er ook. Léon Goedegebure speelde Martijn Neele aan die inmiddels in de spits was gaan spelen. Deze schermde de bal prima af en legde daarna terug op de inkomende Goedegebure. Via een been van de tegenstander verdween de bal tegen de touwen, 1-2.

Dan op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef oppassen voor de counter. Doelman Quik ranselde nog een vrije trap uit de hoek en hield zijn ploeg hiermee op de been.

Invaller Arjo v/d Velde werd vlak voor de 16-meter gevloerd. Een vrije trap. Martijn Neele schoot deze vrije trap langs de muur op een M.E.V.O. verdediger. Volgens S.K.N.W.K. een duidelijk strafschop, want de bal kwam via het been van hem tegen z’n arm. Alles was M.E.V.O. was, was het hier uiteraard niet mee eens.

Toch gaf de scheidsrechter een strafschop. Voor Neele een uitgelezen kans zijn ploeg langszij te brengen en zijn seizoenstotaal al weer op 6. Hij stuurde de doelman de verkeerde kant op en zorgde voor de 2-2.

Dan misschien ook nog de winst?! M.E.V.O. zat er conditioneel helemaal doorheen. S.K.N.W.K. probeerde daarom door te drukken en nam hiermee risico. Helaas kwam de 3e treffer er niet. Althans……..

Helaas wel nog aan de andere zijde. Weer uit een counter na een te korte pass op het middenveld van S.K.N.W.K. was het de thuisploeg die toch nog wist te scoren. De spits van M.E.V.O. was er als de kippen bij en schoot de bal hard en onhoudbaar achter Quik, 3-2 en winst voor de thuisploeg.

S.K.N.W.K. 2 mist eigenlijk echt een afmaker. Hierdoor is het voetbal tot een metertje of 20 van het doel zeer verzorgd en goed, maar dan.

Na de eerste twee competitiewedstrijden te hebben verloren, werden er maar liefst 6 op rij gewonnen. Nu dus een eind aan deze mooie serie. M.E.V.O. passeert op doelsalde zelfs de Nieuwerkerkers. Koploper Apollo ’69 won wel en staat nu vier punten los van zowel S.K.N.W.K. 2 als M.E.V.O. 2.

Volgende week wacht op sportpark ‘Het Springer’ Colijnsplaatse Boys 2. Aanvang van dit duel is 12:30 uur.

S.K.N.W.K. 2: Léon Quik, Emiel Pollemans, Frank Boere, Jurjen Vermeer, Timo Verkaart (Robbert v/d Zande), Martijn Neele, Martijn Rentier, Martin Huisman, Léon Goedegebure, Oleg Bondarenko (Arjo v/d Velde), Tonny v/d Berge.

geschreven door: Mediumvisor