De Meeuwen 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 3-1

Schreef ik na de verloren wedstrijd tegen DFS, er moet een wonder gebeuren om in de derde klasse te blijven. Welnu het wonder is vandaag geschiedenis geworden. De totstandkoming weten de echte voetballiefhebbers inmiddels wel. Het resultaat is een schamel puntje meer dan de kokurentie. En het frapante is dat Kruiningen en Spui uit mogen maken wie echt degradeerd. En ze mogen wat mij betreft dat best op sportpark HET SPRINGER komen doen. Dat is goed voor de inkomsten. Terug naar de wedstrijd tegen De Meeuwen. De thuisclub had zes invallers waarvan enkele junioren. SKNWK week niet veel af van verleden week. Zij het met een gewijzigde opstelling. Na wat heen en weer verkenning en een vrije trap van Wilco ging men echt voetballen. Uit een ingooi kwam een corner die vervolgens door Wilco hard werd ingeschoten maar helaas op de doellijn werd weggewerkt. En weer een mooie kans,maar net naast geschoten door Kristian Bouwman. Oei Oei het had zomaar 0-2 kunnen staan,2 keer in een paar minuten. Na de pech kwam de klad. Geklungel achterin en een te ver voor z`n doelstaande doelman werd het zomaar 1-0. Een doelpunt ging in de lucht voor de bezoekers. Maar nu was de onderkant van de lat de spelbreker, na een schot van Erwin Nelisse. Ja het werd nog erger, want voor de vierde keer ging een doelpunt net niet door. De te zacht ingekopte bal door Wilco werd net nog gepareerd door de keeper. Wilco liep al juichend weg want de grensrechter wees naar de middenstip. Maar de refere besliste anders. En dan werd het nog net voor rust ook nog 2-0, terwijl het 2-4 had moeten zijn en dat is echt niet geflatteerd.De tweede helft was amper twee minuten oud en SKNWK zette een opgebouwde aanval op met als eindpunt Timo Verkaart die hard met links uithaalde en het was 2-1. De ploegen gooiden er allebei een schepje bovenop. Het bleek in het voordeel van De Meeuwen, want het werd 3-1. Toen kwam er nog een klein kwatiertje voor SKNWK. Ja ze gingen zelfs met mooi schuifspel op elkaar de aanval opzoeken. Ze gingen van achteruit voetballen wat ze de hele competitie nog niet lieten zien. Ineens stond iedereen op de juiste plaats. Helaas het kwam allemaal te laat met het terug dringen van de tegenstander. En met veel pech gingen ze strijdlustig ten onder. Een grote teleurstelling met deze verliespartij. Maar na 20 minuten toch grote vreugde met het behoudt in de derde klasse.