Veere 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 2-1

De eerste minuten was het verkennen over en weer.Veere speelde de eerste helft voor de straffe westenwind.Maar dat wisten ze toch niet echt uit te buiten. Ze stonden met rust wel met 2-0 voor, maar zou dat genoeg wezen?. Ja na de volle wedstrijd was het net genoeg.In de 10de minuut werd het(1-0). Ons nieuwe keepertje Erik Maliepaard verkeek zich op een hoge voor de windbal en als je dan iets te veel voor het doel staat vliegt de bal onder de lat.Dan volgt een aardige aanval voor SKNWK maar geen doelpunt.Tweede corner voor Veere. De scheids ziet veel onrechtmatigheden ten nadele van SKNWK. Na 25 minuten de eerste corner voor SKNWK.Veel slimmigheidjes van de jongens van Veere.Elke vrije trap is voor de thuisclub. Dus op die manier moest het wel een doelpunt worden.Even later werd het (2-0) in de 42ste minuut.De jongens hebben tegen de wind geknokt wat ze waard waren.Ze kwamen er soms aardig uit.Een prima partij speelde Kristian Bouman.Ondanks het missen van trainingen was hij zijn tegenstander vaak te slim af met zijn passeerbewegingen.Alleen de wind speelde ook hem parten.Aan het begin van de tweede helft een paar kansjes voor de bezoekers.En in de 50ste minuut ruikt Martin Kiesenberg zijn kans.Uit een nauwkeurig genomen vrije trap rekening houdend met de straffe wind plaatste hij het leder in de rechter bovenhoek van zeker 25 meter dat betekende (2-1). Hij mocht dat later nog verscheidene keren proberen maar de keeper van Veere liet zich niet meer verschalken.SKNWK had meer verdient.Ze voelden dat het kon.Vooral de laatste 7 minuten. Toen kwam ook Jeroen Backx er in. En het moet gezegd,Broertje Martijn ging gelijk beter spelen en combinaties met de invaller aan.Maar de tijd was te kort om nog meer te presteren. Deze wedstrijd had gewonnen kunnen worden.Als Robbert Padmos meer geluk had gehad met het passeren van zijn tegenstenders (meestal drie of vier)dan had het er anders uitgezien in het voordeel van SKNWK.Gerard heeft ze aan het voetballen gekregen.Maar hij kan nooit een volledig elftal op de been brengen.We weten het de naaste concurent is drie punten uitgelopen.Maar er is veel vooruitgang geboekt.Jongens thuis moet nu alles gewonnen worden.En als jullie zorgen dat je in de derde klas blijft,dan moet de toekomstige trainer ten allen tijde zijn volgende diploma halen.

geschreven door: Een Supporter