S.S.V ’65 – S.K.N.W.K. 2(C) 1-1

Op zaterdag 26 februari mocht SKNWK 2 aantreden tegen S.S.V. ’65 uit Goes.
Na de twee gelijke spelen van afgelopen weken, werd het wel weer eens tijd voor een overwinning. Ondanks de vele regenval waren de omstandigheden uitstekend, vanwege de simpele rede dat er gespeeld werd op kunstgras. Gelegenheidscoach Beef had zijn spelers met een eenvoudige opdracht het veld ingestuurd. “Geen lange ballen, maar het combinatiespel wat we gewend zijn.” Geen verkeerd idee gezien de snelle ondergrond. Toch was het S.S.V die voortvarend aan de wedstrijd begon. Al na enkele minuten kreeg een speler uit Goes, net buiten de zestien, de bal voor zijn voeten. Hij kreeg zomaar de gelegenheid om de bal twee, drie keer goed te leggen en kon zo de bal met een simpel boogje in het doel krijgen. Het leek dan ook wel of SKNWK meer bezig was met het kunstgras onder hun voeten dan met het spelletje. Ook dit doelpunt leek SKWNK niet wakker te krijgen. S.S.V combineerde er rustig op los, de mannen uit Nieuwerkerk keken gezapig toe. Tot echte kansen leidde dit gelukkig niet. Want ondanks het slechte spel kreeg ook SKNWK voldoende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Met name Richard v/d Sande kreeg een uitgelezen kans. Alleen schoot hij van een meter of zes huizenhoog over, in plaats van de bal simpel binnen te schieten. Ook ‘spits twee’ Nelisse, wist niet tot scoren te komen. Raakte wel één keer het aluminium na een prima aanval. En kreeg hij na een prima aanval over rechts ook nog een mogelijkheid om tot scoren te komen. Het was Toon, (die de inmiddels halfuur vrijstaande) Jurjen ‘eindelijk’ op rechts in stelling bracht, om de bal laag voorlangs het doel te schuiven en zo Neel de kans bood om te scoren, helaas wist de keeper de bal te pareren. Dit was een van de spaarzame lichtpuntjes die meegenomen kon worden de tweede helft in. In de tweede helft leek er een ander SKNWK in het veld te staan. Eigenlijk waren ze gewoon drie kwartier de bovenliggende ploeg. In hoog tempo wist SKWNK nu wel met het geliefde combinatiespel de bal wel van speler tot speler te krijgen. Vroeg in de tweede helft kwamen B-junioren Remco v/d Berge en Marcel Verschoor in het veld in. Complimenten aan beide spelers, want het deed het spel absoluut ten goede. Beide spelers hebben zeer verdienstelijk een helft meegespeeld. Leuk was te zien hoe het duo v/d Berge senior– v/d Berge junior elkaar moeiteloos wisten te vinden. Alleen leidde dit nog niet tot de gelijkmaker. Ergens halverwege de tweede helft werd eindelijk de verdiende gelijkmaker op het scorebord gezet. Kees Jan kreeg de bal met een kopbal en wat moeite bij Jurjen in de voeten, die met zijn rug naar het doel prima aannam en in de draai binnen tikte. Waarschijnlijk zijn eerste en laatste doelpunt van dit seizoen. Of mogelijk wordt hij de eerste volgende keer weer op de half gepositioneerd? Want daar leek hij zichtbaar beter uit de voeten te kunnen, dan op zijn vaste stek rechts achterin. Misschien zit er dan nog wel een doelpuntje in dit seizoen… Na de 1-1 kreeg SKWNK voldoende kansen om met de winst naar huis te gaan. Het was vooral Toon die zich zelf tot drie keer toe in stelling bracht, maar alle drie de keren was het niet meer dan een slap schot in de handen van de keeper. Achteraf zei hij dat het te maken had met het veld. “Ik kreeg mijn voet er niet onder, ik had zo drie keer kunnen scoren” Tegen het einde kreeg Jurjen, wederom na een aanval over rechts, de bal net niet bij de geheel vrijstaande Martin in zijn voeten. De verdiende 1-2 bleef uit en zo werd het derde gelijke spel op een rij een feit. Wel een uitstekende tweede helft en weer niet verloren, maar echt veel schieten de mannen van het tweede er niet mee op.