S.K.N.W.K. 2 – Yerseke 2(C) 4-2

Vandaag stond Yese 2 op het formulier als tegenstander. We stonden voor de wedstrijd virtueel boven Yese maar dan zou de inhaalwedstrijd wel gewonnen moeten worden.
Het 2de had voldoende spelers en daardoor konden Beef en Toon het sterkste elftal de wei in sturen. Helaas regende het en dat is niet het sterkste punt van het 2de.
Gelukkig werd er desondanks de regen toch goed begonnen en ging de bal goed rond. Helaas resulteerde dit maar in enkele kansen. De ban werd gebroken door Erwin die een vrije trap, op de bekende Nelisse manier, in het doel krulde, 1-0. Dit na een flitsende loop actie van Neele. De 2-0 volgde vrij snel nadat er weer een vrije trap op de rand 16 werd gegeven Nu waren de rollen omgedraaid en schoot Neele op doel welke de doelman nog kon tegenhouden maar niet vasthouden waardoor Stefan de rebound intikte.
Yese zette iets meer aan wat in kleine kansen resulteerde. Vanuit een hoekschop wisten zij de bal over Dibbus heen in het doel te koppen, 2-1.
Het 2de ging weer op zoek naar een doelpunt wat resulteerde in een grote KOP kans van Neele maar deze mikte op de doelpaal. Een paar minuten later scoorde Neele een mooi doelpunt vanuit een hoekschop van Toon, 3-1. Dit was tevens de ruststand.
De 2de helft begon gelijkwaardig maar Yese begon de aanvallen op het doel van het 2de op te voeren. Gelukkig was Koen enigzins scherp om de ballen, soms met wat kunst en vliegwerk, eruit te houden. Ook deed Yese hun best om ballen voor een ‘leeg’ doel naast te werken. Bij de spaarzame aanvallen van het 2de werd er toch genoeg gevaar gesticht om Stefan zijn 2de van de dag erin te leggen. Hij moest hiervoor wel even om zijn backhand heen lopen, maar de uitgemeten bal verdween netjes in het zijnet van het doel, 4-1.
Yese ging 1 op 1 spelen waardoor het 2de vooral op de eigen 16 stond en het hier heel druk met spelers was. Yese scoorde nog wel de 4-2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het 2de speelde met veel inzet wat erin resulteerde dat JVerm een gele kaart kreeg. Hij zei dat de overtreding een lekker gevoel gaf. De spits van Yese had ook al een prent op zak na het wegschoppen van de bal.
Na 90 minuten floot de scheidsrechter van dienst, nog bedankt C.D., af en konden we van een verdiend biertje gaan genieten.
Nu staat het 2de boven Yese op de 3de plaats.
Volgende week is het geen competitie, maar bekervoetbal in Middelburg tegen Zeelandia-Middelburg 2.

geschreven door: nummer 1