S.K.N.W.K. 1 redt in de slotseconden nog een puntje

Na de 7-1 winst op Alliance 1 vorige week wisten de blauw/zwarten dat er nu een hele andere tegenstander zou wachten. Ze moesten namelijk uit naar Halsteren 1. En daar spelen is altijd lastig, want dan heb je ook nog te maken met de zogenaamde ‘randverschijnselen’. Zoals bekend hebben ze daar de beschikking over een kunstgrasveld. En dit is één van de eerste kunstgrasvelden en voldoet eigenlijk niet meer aan de huidige maatstaven. Het feit dat zij daar wekelijks op kunnen trainen is al een flinke achterstand. Dan kwam daar gisteren ook nog eens bij dat er eerst nog een jeugdwedstrijd op werd gespeeld. Zodoende moest S.K.N.W.K. de warming-up doen op een klein strookje achter de ballenvanger. Zodoende hebben ze dus ook tijdens de warming-up helemaal niet aan het veld hebt kunnen wennen en moesten gelijk beginnen aan de wedstrijd. Eigenlijk moet dit niet kunnen !! En dan te weten dat aan de andere kant van de kantine het schitterende hoofdveld van Halsteren ligt (met gewoon gras), dat de hele middag onbespeeld werd. Maar goed, genoeg hierover, nu naar de wedstrijd.

P1360480

Vanaf de aftrap is duidelijk dat de thuisploeg zich laat inzakken en S.K.N.W.K. het balletje mag rond laten gaan. De blauw/zwarten doen dit heel slordig en zodoende krijgen ze weinig tot geen kansen. Halsteren speelt veelvuldig de lange bal richting de grote sterke spits, maar ook zij kunnen tijdens het eerste bedrijf niet heel gevaarlijk worden. Wat afstandsschoten op beide doelen zijn de enige wapenfeiten. Hierdoor dus een verklaarbare 0-0 ruststand.

P1360510

In de 2e helft duurt het dan nog even voordat de wedstrijd los gaat. Het is Remco v/d Berge die ‘de 16’ binnen gaat van Halsteren en duidelijk onreglementair wordt afgestopt. Iedereen zit dit, behalve de scheidsrechter van vandaag. Zij vindt het onbegrijpelijk geen overtreding. Of het er mee te maken heeft, blijft de vraag, maar binnen de minuut ligt de bal aan de andere kant in het mandje. S.K.N.W.K. is toch even niet bij de les en het ongevaarlijke (zou je denken) afstandsschot wordt toch tot een doelpunt gepromoveerd. De bal stuit op het kunstgrasveld net iets harder op en daardoor verdwijnt deze tussen de handen van doelman Mike Bakker tegen de touwen, 1-0.

P1360522

S.K.N.W.K. laat het er echter niet bij zitten en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Deze komt er ook. Spits Robert Padmos passeert enkele tegenstanders en ook hij wordt dan gevloerd binnen de beruchte lijnen. Nu krijgt S.K.N.W.K. wel waar het eerder ook recht op had, een penalty. Padmos gaat zelf achter de bal en scoort beheerst de 1-1. Dan lijkt S.K.N.W.K. het goede gevoel te hebben. Remco v/d Berge is dicht bij de 1-2, maar de voorzet van Robert Padmos verwacht hij eigenlijk niet meer en zodoende schiet hij de bal net naast.

P1360540

Iets later opnieuw dezelfde V/d Berge, maar nu is de prima goallie van Halsteren die net nog met zijn voet redding kan brengen. Invaller Colin Duinhouwer schiet dan ook prima in, maar opnieuw is de keeper van Halsteren de winnaar en tikt de bal over het doel. Als S.K.N.W.K. dan in de aanval is en de pass niet goed is, komt de thuisploeg er razendsnel uit. Voorstopper Yassin Adan Abdullahi is zijn directe tegenstander helemaal kwijt en hij weet wel raad met de overigens prima asssist. De spits lobt de bal over de uitkomende doelman van S.K.N.W.K. en zet de 2-1 op het bord.

P1360513

S.K.N.W.K. gaat dan alles of niets spelen. En het krijgt loon naar werken. Het is Remco v/d Berge die goed doorgaat over de linker kant. Zijn harde voorzet komt tegen een been van een Halsteren verdediger en gaat door de benen van de keeper van Halsteren binnen, 2-2. Wat een ontlading aan S.K.N.W.K.-zijde. Halsteren mag dan nog aftrappen, maar gelijk erna is het over en sluiten. Zodoende aan S.K.N.W.K.-zijde ondanks ‘slechts’ een gelijkspel toch nog een goed gevoel al had er zeker meer ingezeten. Aan de andere kant was het bij S.K.N.W.K. vaak zo dat dit soort wedstrijden dan wordt verloren en nu werd er goed geknokt en alsnog een puntje gepakt. Klasse !!

P1360562

A.s. zaterdag een topper op ‘Het Springer’ (als je daar na 2 wedstrijdrondes al over kunt spreken natuurlijk). Dan komt SC Stavenisse naar Nieuwerkerk. Zij zijn gedeeld koploper met Rimboe 1. Beide ploegen wisten de eerste twee competitieduel winnend af te sluiten. S.K.N.W.K. 1 staat samen met Z.B.V.H. 1 en Halsteren 1 op een gedeelde 3e plaats met 4 uit 2. Aftrap van S.K.N.W.K. 1 tegen SC Stavenisse 1 is 14:30 uur