Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. C1 – ASV Brouwershaven C1

Hieronder een wedstrijdverslag van de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag, 17 januari 2015, tussen S.K.N.W.K. C1 en Brouwershaven C1 van www.asvbrouwershaven.nl

Bekerwedstrijd SKNWK C1 – ASV Brouwershaven C1

Geschreven door Iwan Pankow

Na een periode van winterstop en weinig mogelijkheden voor trainingen door regen voor beide teams, moesten we vandaag toch aan de bak in een bekerwedstrijd tegen SKNWK C1 om een plekje te bemachtigen in de kwartfinales KNVB Beker voor C junioren. SKNWK C1 uitkomend in de 2e klasse staat momenteel op een 6e plaats met 39 DPV en 12 DPT in 8 competitie wedstrijden. ASV Brouwershaven C1 uitkomend in de 3e klasse staat momenteel op een 3e plaats met 33 DPV en 9 DPT in 9 competitie wedstrijden. Ondanks dat de 2 teams in verschillende klassen spelen doen zij dit beide goed, met regelmatige doelpunten voor en een zo laag mogelijk doelsaldo tegen.

Vooraf is SKNWK favoriet in deze wedstrijd om te winnen, maar dat wil niet zeggen dat ook zij een slechte dag kunnen hebben en wij een goede, het balletje is rond zeggen we maar (das logisch ) en er kan van alles gebeuren. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Brouwershaven, SKNWK gaf druk op het middenveld en creëerden meerdere kansen op een vroege voorsprong, met een aanval over rechts  zette de buitenspeler van SKNWK de bal voor en zij kwamen tot scoren. Afgekeurd want de bal had daarvoor in zijn geheel over de achterlijn geweest, dit kon de grensrechter ook nog zien zonder brilletje.!!!

Toch kon men de druk van SKNWK verdedigend behoorlijk weerstaan voordat zij uit een van de vele corners toch de 1-0 konden maken. De verdedigers en middenvelders van Brouwershaven hadden de opdracht gekregen om als blok samen te werken en met snelle counters de tegenstanders te overlopen dat resulteerde nog voor de rust in een mooie steekpass van Julian en Martijn kon de gelijkmaker in de touwen schieten 1-1.

De 2e helft zagen de coaches van Brouwershaven dat SKNWK niet z’n beste speeldag had en er werd op een aantal posities door gewisseld in een aanvallender systeem met meer druk naar voren, de meegekomen toeschouwers zagen in die 2e helft 2 gelijkwaardige teams met leuk voetbal mooie kansen en prachtige reddingen van beide keepers.

Eindstand reguliere wedstrijd 1-1 dus moesten er penalty’s genomen worden omdat er 1 winnaar moest zijn, helaas verloren wij de reeks en SKNWK bekert verder in de kwarfinales.