Onnodige nederlaag S.K.N.W.K. 1 in oefenduel tegen Kloetinge A1

Omdat gisteren de competitiewedstrijd tegen Halsteren 1 werd afgelast, speelde S.K.N.W.K. 1 gelukkig toch nog een oefenwedstrijd. Op het kunstgras van v.v. Kloetinge werd om 17:00 uur de oefenwedstrijd gespeeld tegen Kloetinge A1, een ploeg die dit seizoen acteert in de 4e divisie. In een open wedstrijd was het uiteindelijk de jeugdige thuisploeg die S.K.N.W.K. 1 toch nog een flinke nederlaag trakteerde. Zeer onnodig werd het 4-1 voor de A-junioren.

P1390627

Na wat aftasten van beide ploegen bleek dat ‘de grote mannen’ van S.K.N.W.K. niet zomaar eventjes de wedstrijd gingen dicteren. Kloetinge A1 bleek over een aantal leuke voetballers te beschikken en probeerden via combinatievoetbal de blauw/zwarten onder druk te zetten. Met name linksback Timo Verkaart bleek zijn handen vol te hebben aan de snelle rechtsbuiten van de thuisploeg.

P1390663

De eerste treffer van de middag was wel voor S.K.N.W.K. Het was Niels Gunst die zich zo’n tien meter over de middenlijn achter een vrije trap nestelde. Hij slingerde deze hoog bij de 2e paal. Wilco de Valk kopte de bal prima terug op Stefan Vermeer die de 0-1 aantekende in dit oefenduel. Zo’n tien minuten later een prima aanval van de Nieuwerkerkers over de rechterflank. Echter de bal moet er dan worden ingeschoten, maar omdat er te lang wordt getreuzeld is de kans verkeken.

P1390680

Wat heet verkeken. In plaats van een 0-2 tussenstand ligt de bal aan de andere kant in het mandje. Via een razendsnelle counter komt Kloetinge A1 weer langszij en zorgen voor een 1-1 tussenstand. Dit is niet de ruststand, want de thuisploeg krijgt nog een vrije trap zo’n paar minuten voor het verstrijken van de 1e helft. Deze wordt hoog voor het doel gegooid. Keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. kan de bal niet klemmen en stompt de bal. Echter deze valt precies voor de voeten van een Kloetinge-speler die vanaf ‘randje 16’ de bal prima binnen trapt, 2-1. Met deze tussenstand gaan beide ploegen om de thee.

P1390625

Aan S.K.N.W.K.-zijde dan 5 wissels, want het betreft tenslotte een oefenduel dus iedereen moet aan spelen toekomen. Met name invaller Justin de Bruine laat van zich spreken. Hij is ook de eerste speler die een prima kans krijgt op een treffer. Diep gestuurd door een ploeggenoot gaat hij alleen op de keeper van Kloetinge A1 af. Echter zijn inzet is net iets te zwak waardoor de doelman met de benen redding kan brengen. Tussenstand blijft dan 2-1.

P1390700

Toch denk je dat de gelijkmaker van S.K.N.W.K. er inzit, maar dan krijgt de thuisploeg een cadeautje van keeper Mike Bakker. Hij heeft de bal aan de voet, maar in plaats van een ploeggenoot aan te spelen, levert hij de bal zo in bij een speler van de groen/witten. Deze weet wel raad met dit buitenkansje en zorgt dus voor een 3-1 tussenstand. Geheel onnodig dus weer een flinke achterstand voor S.K.N.W.K.

P1390703

Toch gaat S.K.N.W.K. niet bij de pakken neer zitten en ze gaan op zoek naar (een) treffer(s). Een prima aanval via Remco v/d Berge en Justin de Bruine. Maar ook nu is de inzet niet hard genoeg om de keeper tot het uiterste te laten gaan of zelfs te verschalken. Hij brengt makkelijk redding en houdt dus de marge op twee. Afstandsschoten van Remco v/d Berge, Robert Padmos en George van Heukelom namens S.K.N.W.K. zijn niet scherp en/of hard genoeg om nog doel te treffen. Vlak voor het verstrijken van de 90 minuten is het Kloetinge A1 dat nog wel 1x van zich doet spreken. Zij doen wat S.K.N.W.K. deze middag te vaak heeft verzuimt, scoren. Zodoende wordt het zelfs nog 4-1.

P1390717

De 2e oefenwedstrijd op rij waarin S.K.N.W.K. 1 een geflatteerde nederlaag lijdt. Was het vorige week op het kunstgras bij Bruse Boys 0-4 voor De Fendert 1, nu dus 4-1 tegen Kloetinge A1. Echter het resultaat in zulke wedstrijden is (gelukkig) van ondergeschikt belang. Het gaat om het voetballen. Deze middag was het voetballend zeker niet slecht en door dit oefenduel hebben toch veel spelers weer 90-minuten in de benen.

P1390714

Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een leuk voetballende ploeg. Aan S.K.N.W.K.-zijde manifesteerde met name Niels Gunst zich prima. Hij liet zien over voetbalkwaliteiten te beschikken. Misschien was het de tegenstander van vanmiddag die toch fysiek iets minder zijn dan de tegenstanders in de competitie waardoor Niels wat meer durfde. Feit is dat als Niels wat meer flair heeft en body gaat gebruiken S.K.N.W.K. nog veel plezier aan hem kan beleven, want voetballen kan hij. Ook invaller Justin de Bruine liet zich zeker zien aan trainer/coach Jack Wijnands.

A.s. zaterdag dan maar de herstart van de competitie. Voor S.K.N.W.K. 1 betekent dit een uitwedstrijd tegen SC Stavenisse 1. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.