S.K.N.W.K. 1 doet zichzelf opnieuw tekort

Dit weekend vanwege de weers- en veldomstandigheden een algehele afgelasting door de K.N.V.B. in ons district Zuid 1. Daarom opnieuw een oefenwedstrijd voor de eerste selektie van S.K.N.W.K. Gelukkig kon ook deze keer weer worden uitgeweken naar het kunstgras van v.v. Bruse Boys (waarvoor nogmaals hartelijk dank). Om 16:45 uur werd een oefenduel afgewerkt tegen Duiveland 1.

P1390728

Aan het eind van de 2x 45 minuten was de conclusie dat S.K.N.W.K. 1 met een 0-4 nederlaag van het veld ging. De cijfers doen misschien anders vermoeden, maar hiermee hebben de Nieuwerkerkers zichzelf echt opnieuw tekort gedaan. Tegen de 3e klasser uit Oosterland was dit echt niet nodig. Overigens houdt S.K.N.W.K. zo wel een traditie in ere deze winterstop. Want de voorgaande twee weken werd ook geoefend op kunstgras, werd ook verloren met 4 tegendoelpunten en was ook toen met name het manco: scoren !! Nu maar hopen dat de doelpunten worden ‘bewaard’ voor de competitiewedstrijden. Maar misschien eerst maar eens hopen dat de weergoden een beetje mee willen gaan werken, zodat er a.s. zaterdag voor het ‘echie’ kan worden gespeeld.

P1390739

Gisteren dus de oefenwedstrijd tegen Duiveland 1. Met name de eerste helft was er niet heel veel te ontdekken van het klasse verschil. De eerste beste aanval was dan ook van S.K.N.W.K. Maar na zo’n mooie aanval moet je je zelf wel belonen met een doelpunt. Deze bleef uit. Misschien had S.K.N.W.K. in deze eerste helft zelfs nog wel recht op twee strafschoppen, maar scheidsrechter Hans Verhoek vond beide keren dat er geen overtreding werd begaan en liet dus doorspelen. Ruim 5 minuten voor het verstrijken van de eerste helft is het dan Duiveland dat de leiding neemt. In de 16 kan de bal simpel worden afgegeven op een vrij staande medespeler, die simpel de 0-1 achter doelman Mike Bakker schiet. Hiermee gaan beide teams rusten.

P1390742

In de 2e helft dan zoals gebruikelijk is in zulke oefenpotjes weer diverse wissels. S.K.N.W.K. wordt nu wel wat meer terug gedrongen door de geel/zwarten, maar ze houden toch lang stand. Af en toe proberen de blauw/zwarten er zelf via de counter nog uit te komen, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer voor het Duiveland-doel.

P1390771

Of het dan conditioneel is, is de vraag, maar in de laatste tien minuten wordt het dan nog maar zo heel onnodig 0-4. In plaats van met een kleine nederlaag van het veld te stappen (wat absoluut geen schande zou zijn geweest tegen een hoger spelend team) laat S.K.N.W.K. het dan toch nog 0-4 worden. Dat is zo onnodig en daarom zo frustrerend. Maar misschien is dat dan ook wel gewoon de kwaliteit van de tegenstander die in de slotfase net wel dat beetje meer lucht en inzet hebben, waardoor ze toch nog een paar keer weten te scoren.

P1390773

Laten we maar vasthouden aan de positieve puntjes, want die waren er zeker. Er werd met name de eerste helft goed (mee)gevoetbald. Ook is er de hele wedstrijd gestreden. De meeste spelers hebben toch weer 90 minuten in de benen en dat is naar de competitie toe toch belangrijk. Als het meezit wordt ‘deze’ a.s. zaterdag, 7 februari 2014, dan eindelijk hervat. Op sportpark ‘Het Springer’ is Oranje Blauw ’14 1 dan de tegenstander. Aanvang wedstrijd is 14:30 uur.