Eindelijk winst voor S.K.N.W.K. 1 in oefenduel op kunstgras

Het was nog even ‘spannend’ of het competitieduel S.K.N.W.K. 1 – Oranje Blauw ’14 1 door kon gaan, maar in de loop van de zaterdagmorgen was wel snel duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Toen om 11:30 uur het ‘verlossende’ woord kwam, was er gelukkig in Bruse Boys 2 al een tegenstander gevonden voor opnieuw een oefenwedstrijd na de winterstop. Voor de 3e keer ’toog’ S.K.N.W.K. naar sportpark ‘Volharding’ in Bruinisse. En met de oefenwedstrijd tegen Kloetinge A1 tussendoor was dit dus voor de blauw/zwarten ook al weer de vierde oefenpot op kunstgras.

P1390835

De voorgaande drie werden allen verloren, zodoende werd het dus zachtjes aan toch wel eens tijd voor een ommekeer. Is toch best wel lekker voor het vertrouwen om een wedstrijd te winnen, want met de nederlagen erbij van voor de winterstop in de laatste twee competitieduels tegen Vrederust en Rimboe en het 0-0 gelijke spel in de topper tegen Z.B.V.H. was het toch al weer tot 22 november 2014 geleden dat S.K.N.W.K. het zoet der overwinning had geproefd. Eigenlijk best wel een (te) lange periode.

P1390863

In tegenstelling tot de voorgaande oefenduels waarin S.K.N.W.K. goed uit de startblokken kwam, was dit nu absoluut niet het geval. Met alle respect naar tegenstander Bruse Boys 2, maar het mag toch niet zo zijn dat S.K.N.W.K. zich laat afbluffen door deze tegenstander. Maar toch was het zo. De Nieuwerkerkers waren niet fel genoeg en tegenstander Bru kreeg alle ruimte op te voetballen. En als S.K.N.W.K. dan al eens in balbezit was, was het erg slordig. Zodoende kon het zijn dat de thuisploeg zelfs een 2-0 voorsprong nam……

P1390872

Gelukkig werden de 11 van S.K.N.W.K. zo’n 10 minuten voor rust wakker, want middels een prima aanval via Wilco de Valk en Stefan Vermeer werd spits Robert Padmos aangespeeld op zo’n 5 meter voor het doel met zijn rug naar de keeper. Hij nam de bal goed aan en schoot verwoestend de 2-1 tegen de touwen. Dit was het sein voor S.K.N.W.K. om eventjes gas te geven. Zo geschiedde. Uit opnieuw een prima aanval, nu over de rechterflank werd Stefan Vermeer in stelling gebracht. Hij schoot beheerst de 2-2 binnen en zorgde zo voor een gelijke stand met de rust.

P1390907

Je mag dan hopen en verwachten dat S.K.N.W.K. in de 2e helft doorgaat waar het de 1e helft was gestopt. De tegenstander onder druk zetten en uitlopen naar een hogere score, maar helaas. Het was niet S.K.N.W.K. dat scoorde, maar opnieuw Bruse Boys 2 kwam op voorsprong na zeer matig verdedigen aan Nieuwerkerkse-zijde. Gelukkig ook nu wist S.K.N.W.K. de rug toch nog te rechten.

P1390926

Een prima vrije trap van Wilco de Valk viel over de verdediging van Bru precies op de voet van Stefan Vermeer. Deze nam de bal prima aan en schoot net als voor de rust de gelijkmaker binnen, 3-3. Uit een prima aktie van Remco v/d Berge die wat Bruenaars passeerde was het George van Heukelom die diep werd gestuurd. Hij kon langs de uitkomende keeper van de thuisploeg de 3-4 binnenschieten en zodoende zorgen dat S.K.N.W.K. 1 niet met het schaamrood op de kaken de kleedkamers hoefde op te zoeken. Eindstand Bruse Boys 2 – S.K.N.W.K. 1 dus 3-4.

P1390975

Opnieuw dus een nuttig oefenpotje. En gelukkig ook weer eens doelpunten en een winstpartij. Nu hopen dat de weersgoden er voor zorgen dat er vanaf nu echt normaal 2x per week getraind kan gaan worden. A.s. zaterdag is er i.v.m. carnaval geen competitievoetbal. IJs en wederdienende hervat S.K.N.W.K. 1 zaterdag 21 februari a.s. dan echt de competitie met de derby op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk tegen W.I.K. ’57 1. Aanvang is 14:30 uur.