SSV’65 laat de nineties herleven in Goes

SSV’65 had zaterdag aan één helft voldoende om De Meeuwen op de knieën te krijgen. Na een halve wedstrijd leidde de tweedeklasser uit Goes al met 4-0. Na de pauze werd er vervolgens niet meer gescoord. Vier doelpunten in één helft maken is niet uniek, maar wel speciaal. Zeker als het vier doelpunten in de eerste helft zijn.

Voor SSV’65 was het pas de tweede keer deze eeuw dat de club dat lukte in (na)competitieverband. In november 2008 gebeurde dat op eigen veld tegen Seolto. Door doelpunten van Jaimy Tims, Christiaan Boon (2) en David den Hollander leidde de club, toen onder bewind van Jos van Belzen, met 4-0. Na negentig minuten stond het uiteindelijk 6-1.

Vooral in de jaren negentig schoot SSV’65 in de eerste helft regelmatig uit zijn slof. In dat decennium deed de club zes keer wat in de laatste vijftien jaar maar twee keer lukte. Eén keer maakte de club er vijf in de eerste helft. In het seizoen 1992/1993 werd Wemeldinge met 10-1 afgeschoten; de SSV-goals werden keurig over beide helften verdeeld.

Hieronder staan de negen gevallen waarin SSV’65 de afgelopen 35 jaar minimaal vier keer scoorde in de eerste helft.