Duiveland pijnigt oud-trainer Schouten

SONY DSC

In Oosterland ging Den Bommel er met 2-3 vandoor, in Den Bommel gebeurde zaterdag het omgekeerde. Zodoende pijnigde Duiveland haar oud-trainer Henk Schouten.

Heel even dreigde hetzelfde scenario als het eerste duel op het Oostersportpark. Toen kwam Duiveland met 2-1 voor, maar nam de huidige ploeg van Schouten de drie punten mee naar Goeree-Overflakkee. Tijdens de return in Den Bommel maakte Duiveland wederom ene goede start: 0-2. De thuisploeg kwam echter goed terug naar 2-2 en maakte ook gelijk bij een 2-3-voorsprong voor de Oosterlanders. Met zijn tweede treffer bezorgde Robbert de Bruine (foto) Duiveland vijf minuten voor het einde alsnog drie punten. Op deze manier nam Duiveland niet alleen revanche op de thuisnederlaag, maar blijft ze ook in de race voor de strijd om de derde periodetitel. Sterker nog, samen met Noad’67 leidt ze die periodedans.
Waar Duiveland in de derde klasse B kansrijk is om nacompetitie voor promotie te halen, moet DFS gaan ‘vrezen’ voor nacompetitie om lijfsbehoud. Na de 1-1 tegen Noad’67 en de 3-0-nederlaag tegen Kruiningen tijdens het paasweekeinde, twee directe concurrenten als het om lijfsbehoud gaat, ging het zaterdag mis tegen een derde concurrent. De Fendert was DFS met 3-0 de baas. Het gat met de veilige tiende plaats is nu vier à vijf punten. DFS moet ook naar onder kijken want het gat met de nummer dertien en een rechtstreekse degradatienotering, ZSC’62, is drie punten.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-GPC 1-0 (1-0 Koen van den Berge)
MZC’11-Terneuzense Boys 2-1 (1-0 Ramon Janson, 2-1 Ingmar Quist)

Derde klasse B:
De Fendert-DFS 3-0
ZSC’62-WFB 1-1 (1-1 Mark Provoost)
DBGC-Duiveland 3-4 (0-1 René Verschoor, 0-2 e.d., 2-3 en 3-4 Robbert de Bruine)

Vierde klasse B:
Rimboe-WIK’57 5-1 (2-1 Remco Theunisse)
DVO’60-SKNWK 0-0