S.K.N.W.K. 1 verslaat W.I.K. ’57 1 met 2-0 en houdt voor 2e keer op rij ‘de nul’

Vanavond speelde S.K.N.W.K. 1 de inhaalwedstrijd tegen W.I.K. ’57 1. Met een mooi voorjaarszonnetje over het hoofdveld op sportpark ‘Het Springer’ ontspon zich in van S.K.N.W.K.-zijde een ‘gezapig’ potje voetbal. Was het de dinsdagavond, de tegenstander, de instelling……? We zullen het niet weten. Belangrijkste was dat S.K.N.W.K. ‘gewoon’ de punten op Nieuwerkerk hield. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de thuisploeg. Stefan Vermeer maakte beide treffers. En voor de 2e keer op rij (afgelopen zaterdag eindigde D.V.O. ’60 1 – S.K.N.W.K. 1 in 0-0) hielden de Nieuwerkerkers ‘de nul’.

P1410429

Iets over half 7 vanavond blies scheidsrechter Harry Koster voor het beginsignaal. Uit de stand op de ranglijst zou je mogen verwachten dat S.K.N.W.K. de touwtjes in handen zou krijgen, maar niets was minder waar. Het was dat de W.I.K.-speler op randje 16 waarschijnlijk teveel tijd had, waardoor hij de bal op doelman Mike Bakker schoot in plaats van in het doel. Zodoende bleef het 0-0.

P1410445

Eén keer toonde S.K.N.W.K. iets van haar klasse. Dit resulteerde gelijk in een treffer. Het was over de as van het veld een prima aanval. De steekbal was van Remco v/d Berge en Stefan Vermeer scoorde beheerst de 1-0. Dan hoop je dat S.K.N.W.K. verder gaat, maar daarvoor speelde het te zwak. Of misschien doen we tegenstander W.I.K. ’57 dan wel te kort, want ze probeerden het de thuisploeg lastig te maken.

P1410455

En ze scoorden nog ook, maar de vreugde was van korte duur. Spits Jack v/d Velde had de bal beroerd in buitenspelpositie en zodoende werd de treffer dus terecht afgekeurd. Hierdoor blijft het dus 1-0 en met deze stand gaan beide ploegen om de thee.

P1410459

Bij S.K.N.W.K. blijft dan Wilco de Valk achter in de kleedkamer. Hij liep een enkelblessure op en het is te hopen dat hij zaterdag weer van de partij kan zijn als koploper en titelkandidaat Rimboe op bezoek komt in Nieuwerkerk. Gelijk na de aftrap is er een gele kaart voor Stefan Vermeer van S.K.N.W.K. die een domme overtreding begaat.

P1410460

De 2e helft is gelijkopgaand. Veel balverlies en weinig grote kansen. Zo’n tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd gooit Stefan Vermeer het duel op slot. Hij neemt de bal in de 16 aan en kapt deze vrij en schiet hem dan beheerst bij de 2e paal binnen, 2-0. George van Heukelom heeft dan nog dé mogelijkheid op 3-0, maar hij schiet de bal naast in plaats van in het doel. Overigens was 3-0 misschien ook wel teveel van het goede geweest, want het was allemaal zeer matigjes wat S.K.N.W.K. vanavond liet zien.

P1410462

Conclusie is dus dat er weer drie punten kunnen worden toegevoegd aan het totaal. Hierdoor stijgt S.K.N.W.K. weer een plaatsje. A.s. zaterdag dus Rimboe op bezoek. Dan zal het wel allemaal iets scherper, beter en geconcentreerder moeten !!

P1410469