Gisteren, vrijdag 12 juni 2015, nam S.K.N.W.K. afscheid van één van de grootste voetballers van de afgelopen 20 jaar. Wilco de Valk (inmiddels 40 jaar oud) stopt met voetballen bij S.K.N.W.K. 1 en daarom was dit waardige afscheid voor hem georganiseerd.

20150612_183501 20150612_183810

Het werd een duel tussen Oud S.K.N.W.K. 1 en Oud Kloetinge 1. Oud S.K.N.W.K. 1 bestond uit spelers uit de jaren ’90 waarmee De Valk toen in de 2e klas heeft gespeeld. Wilco speelde ook 6 seizoenen bij Kloetinge in het eerste elftal (voornamelijk in de hoofdklasse). Ook uit deze periode waren heel veel oud ploeggenoten naar ‘Het Springer’ gekomen. Dit samen met de aanwezige familie, vrienden en overige supporters zorgde ervoor dat het één groot feest werd op ‘Het Springer’. Gelukkig bleven de voorspelde onweersbuien ons ook nog bespaard.

P1440164 P1440167

Omstreeks 18:00 uur verzamelden de spelers zich op het sportpark. Rond het klokje van 19:00 uur werd afgetrapt. Scheidsrechter Jacob v/d Berge (nog bedankt !!) floot en Lisa en Bas (dochter en zoon van Wilco) mochten de aftrap verrichten (en gelijk scoren bij doelman Jaap Pijnenburg van Kloetinge). Daarna werd een duel gespeeld van 2 x 30 minuten. Wilco speelde de eerste helft mee met Kloetinge. Waarschijnlijk gingen zij daarom dan ook met een 0-2 ruststand om de thee (met overigens een schitterende 0-2 van Ronald Zuidwegt).

P1440175

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Nu was Wilco bij ‘zijn’ S.K.N.W.K. In de allerlaatste minuut kreeg S.K.N.W.K. een strafschop. Deze werd verzilverd door Wilco. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

P1440196 P1440247

Hierna was het tijd voor het echte afscheid. Kado’s, bloemen en een heerlijke goudgele rakker. Nadat alle spelers hadden gedoucht, werd onder prachtige weersomstandigheden op ons dakterras nog heel lang nagepraat (tot in de zeer vroege uurtjes).

P1440271 P1440274 P1440278 P1440282 P1440287

Al met al een schitterend feestje voor Wilco en een passend afscheid. Dank aan een ieder die zijn of haar steentje hier aan heeft bijgedragen !!

P1440299 P1440308 P1440311 P1440317 P1440327

1 reactie op "Afscheidswedstrijd Wilco de Valk is één groot feest"

1. Abrakadabra | 13-06-2015 at 10:27 |

Het afscheid van Wilco de Valk werd een compleet feest.Het begon met een handtekening op de wedstrijdbal verzorgd door Lisa en Bas.Dan de eerste coal werd gemaakt door Bas in combinatie mat Lisa.Dan de wedstrijd.Joost Folmer is het nog niet verleerd gezien zijn scherpe voorzetten.Met de rust was het 2-0 voor Kloetinge.Tien minuten voor het einde was het Jackie de Bruin die met een prachtige lob de stand op 1-2 bracht.Sportminnende toeschouwers hebben hiervan genoten.In de laatste minuut wordt er een aanvaller van SKNWK moedwillig gevloerd en dat was een pinalty.Wilco plaatste zich achter de bal en dat was de laatste coal.Einde 2-2