Eerste nederlaag Duiveland, revanche SKNWK

Duiveland is tegen de eerste nederlaag van het seizoen 2015/2016 aangelopen. Dat gebeurde nogal onverwacht tegen Kogelvangers, dat slechts een middenmoter in de derde klasse B is. 

,,Dit is zeker een tegenvaller. De wil is er, maar de uitvoering is minder goed de laatste weken”, doelde Duiveland-oefenmeester Erwin van der Woerdt op de twee gelijke spelen in de speelronden voor deze speeldag. ,,We moeten het in de eerste helft beslissen met drie goede kansen. Dat doen we niet en worden geslacht in de counter. De hele tweede helft hebben we op hun helft gespeeld, maar was het allemaal te gehaast en daardoor teveel balverlies.” ‘Geluk bij een ongeluk’ voor Duiveland is dat koploper DBGC ook al verrassend verloor van het Den Bommel van scheidend trainer Henk Schouten. Hierdoor blijft het gat tussen de twee ploegen vijf punten.

DSC01242

In de vierde klasse B nam koploper SKNWK met dezelfde score revanche op Waarde dat vier speeldagen geleden met 1-3 van de Nieuwerkerkers in Waarde won. SKNWK kwam zaterdag op sportpark Het Springer wel met 0-1 achter. SKNWK-coach Walter de Jonge: ,,Het was moeilijk, maar de punten zijn binnen”.

Door een flinke uitslag tegen SC Stavenisse blijft ZSC’62 keurig in het spoor – drie punten achterstand – van SKNWK. Nicky van der Velden maakte drie van de acht treffers in Scharendijke. ZSC’62-coach Jos Kristelijn: ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld en voetballend gaat het steeds beter”.

Bruse Boys had zich een betere, elfde speeldag toegewenst. Zelf verloor ze bij Zuidland en zagen ploegen om haar heen puntjes sprokkelen. ,,We doen onszelf wederom tekort door slecht te verdedigen en de kansen niet te verzilveren”, zag trainer Wim Nieuwland. ,,Een pluspunt is wel dat de bereidwilligheid nog steeds aanwezig is.”

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Eerste klasse C:
Zuidland-Bruse Boys 3-1 (2-1 Johan Vroegindeweij)

Tweede klasse E:
Klundert-MZC’11 3-3 (1-1, 1-2 en 2-3 Ramon Janson)

Derde klasse B:
Duiveland-Kogelvangers 2-3 (1-1 Stefan de Bruine, 2-3 Wouter de Jonge)

Noad’67-DFS 1-1 (0-1 Delano Westerink)

Vierde klasse B:
SKNWK-Waarde 3-1 (1-1 Remon de Jonge (op de foto koppend), 2-1 Machiel Schot, 3-1 Remco van den Berge)

Dosko-WIK’57 2-2 (Elmar Verhage, Jack van de Velde)

ZSC’62-SC Stavenisse 8-0 (1-0 Robin Provoost, 2-0, 3-0 en 4-0 Nicky van der Velden, 5-0 Mark Provoost, 6-0 Jos Erades, 7-0 Robin Provoost, 8-0 Koen Kraaijenbrink)

VROUWEN

Derde klasse:
MZC’11-SSV’65 2 0-5