Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2015 (maart en april)

Nu het jaar 2015 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2015 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag maart en april.

New year 2015 wallpaper grunge effect on black.

Maart 2015:

1 maart

S.K.N.W.K. 1 nog niet uit winterdip

De winterdip waarin S.K.N.W.K. 1 vlak voor de winterstop in terecht kwam, zijn ze helaas nog niet uit. Na de veel te lange winterstop verloren de blauw/zwarten gisteren bij de herstart van de competitie met maar liefst 4-1 bij ‘laagvlieger’ O.F.B. 1. Maar uiteindelijk is dit ook wel weer te verklaren. Als je weet dat dit na 13 december 2014 (!!) voor S.K.N.W.K. 1 pas weer de eerste wedstrijd is op ‘normaal’ gras. Door de weers- en veldomstandigheden was het niet mogelijk te voetballen op ons eigen sportpark. Ook vorige week toen bijna overal werd gespeeld, is de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – W.I.K. ’57 1 afgelast omdat de velden bij S.K.N.W.K. gewoon heel erg slecht zijn. Tel daarbij op de vele keren dat er ook nog eens niet kon worden getraind op ‘Het Springer’ waardoor moest worden uitgeweken naar een (veel te) kleine gymzaal of zelfs helemaal niet werd getraind. Dit kan natuurlijk niet ‘ongestraft’ voorbij gaan. Zowel conditioneel als qua wedstrijdritme kan het niet anders zijn dat je dit merkt.

P1400161

Overigens mist S.K.N.W.K. 1 op dit moment ook nog alwat spelers. Remco v/d Berge heeft gisteren ‘eindelijk’ zijn één wedstrijd schorsing uit kunnen zitten naar aanleiding van zijn 4e gele kaart in het laatste duel voor de winterstop. Door alle afgelastingen is hij dus bijna 3 maanden geschorst geweest……. Linksback Timo Verkaart is voor een nog onbepaalde periode vertrokken naar Nieuw-Zeeland. Aanvoerder Carlo v/d Maas zit al langere tijd in de lappenmand vanwege een knieblessure. Selectiespelers Remco Veenboer, Yannick v/d Cingel en Steven Padmos tobben eigenlijk al het gehele seizoen met (een) blessure(s). En Yassin Adan Abdullahi, in de eerste seizoenshelft misschien wel de beste speler aan Nieuwerkerkse-zijde, was gisteren vanwege disciplinaire redenen (na de winterstop niet of nauwelijks trainen en zelfs niet of te laat afmelden) teruggezet naar het 2e elftal (waarmee hij vanwege ‘ziekte’ gisteren ook niet meespeelde). Al met al een flinke lijst met afwezigen.

P1400173

Maar ook S.K.N.W.K. startte gisteren in Ooltgensplaat gewoon met 11 spelers hoor. En de eerste helft was eigenlijk ook gewoon prima. Al na een paar minuten gaf de thuisploeg wel even aan wat we konden verwachten. Spits Robert Padmos werd flink geraakt, waarbij een gele kaart zeker op zijn plaats zou zijn geweest. Toch liet S.K.N.W.K. zich niet van de wijs brengen. Al na vijf minuten hadden de blauw/zwarten op voorsprong moeten komen. Laatste man Martijn Neele stuurde Robert Padmos goed de diepte in. Hij ging alleen door, maar strandde uiteindelijk op de benen van de doelman. Niet veel later dan toch de terechte voorsprong. George van Heukelom nestelt zich achter de vrije trap. Hij geeft de bal een tikje breed op Padmos, die verwoestend de 0-1 tegen de touwen jaagt.

P1400184

De thuisploeg komt er mondjesmaat uit en zijn eigenlijk alleen gevaarlijk uit een paar hoekschoppen. Het is zaak voor S.K.N.W.K. op de score uit te bouwen en de wedstrijd snel in het slot te gooien. Hiervoor krijgen ze een paar prachtige kansen. Tot twee keer toe hetzelfde recept. De bal wordt goed terug gelegd vanaf de achterlijn, maar zowel Stefan Vermeer als George van Heukelom mikken te hoog waardoor de bal niet onder, maar over de lat zeilt. Hierdoor blijft de marge minimaal.

P1400186

De beste mogelijkheid is voor Robbert Uijl. Stefan Vermeer legt vanaf links de bal prima terug. Deze gaat langs de paal en de keeper, maar Uijl komt een teenlengte te kort om de 0-2 binnen te tikken. Overigens raakt Vermeer bij deze aktie geblesseerd. Of het er iets mee te maken heeft, is niet bekend, maar met deze man-meer-situatie weet de thuisploeg uit het niets de gelijkmaker te scoren. Een speler van O.F.B. mag zo het middenveld oversteken en een pass versturen. Keeper Mike Bakker doet nog een laatste krachtsinspanning om de bal te keren, maar helaas valt de bal via zijn hand op de vijfmeterlijn. Voor de O.F.B.-speler die snel reageert een koud kunstje de 1-1 binnen te schieten. Hiermee gaan beide teams ook rusten.

P1400189

Eigenlijk lijkt er dan nog niet zo heel veel aan de hand. Het enige verwijt dat S.K.N.W.K. zichzelf kan maken, is dat het de de thuisploeg al niet op de knieën heeft, want nu hebben ze het gevoel dat er nog iets te halen valt. Wat heet…… In de 2e helft is S.K.N.W.K. geen schim meer van de eerste 45 minuten. Na zo’n 10 minuten speelt Martijn Neele doelman Mike Bakker aan. Deze kan de bal zo wegschieten, maar hij besluit de bal aan te nemen en nog een keer te kappen. Dan wordt hij dus onder druk gezet en zijn pass op linksback Leon Pollemans is veel te kort. De speler van de thuisploeg die er tussen komt, wordt door Pollemans ten val gebracht en dit levert O.F.B. een penalty op en Leon een gele kaart. De pingel wordt onberispelijk binnen geschoten, 1-2. Het zal toch niet waar zijn.

P1400198

Een klein half uur voor het eind van de wedstrijd gaat S.K.N.W.K. dan proberen te forceren. Trainer/coach Jack Wijnands brengt spits Justin de Bruine voor laatste man Neele. S.K.N.W.K. gaat dus risico nemen achterin door 1 op 1 te gaan spelen. Echter de echte overtuiging en wil ontbreekt gewoon bij de gasten. Als niet veel later Leon Pollemans stapt voor buitenspel (volgens hem was het ook echt buitenspel), maar assistent-scheidsrechter Jos van Spier zag geen buitenspel en vlagt dus dan ook terecht niet, wordt het zelfs 1-3.

P1400205

Het zit dan allemaal niet mee bij S.K.N.W.K., want als ze dan een keer in de aanval zijn, fluit de scheidsrechter, omdat een speler van O.F.B. commentaar levert. Overigens geeft hij hiervoor dan geen gele kaart, dus waarom fluit je dan….? En S.K.N.W.K. krijgt wel een gele kaart als Robert Padmos commentaar levert. Een beetje meten met twee maten, maar dit heeft overigens absoluut geen invloed op het resultaat hoor.

P1400201

Met Davey v/ Hummel en Jelle Kastelein voor Leon Pollemans en Robbert Uijl komt er nog wat meer snelheid op de flanken. Maar bij S.K.N.W.K. is het bekende nachtkaarsje dan eigenlijk al gedoofd. Er wordt nog wel geprobeerd een aansluitingstreffer te maken, maar echt grote kansen komen er niet voor de blauw/zwarten. Op het sluiten van de markt is het zelfs nog O.F.B. dat uit een prima counter de 4-1 scoort en nog wat zout in de wonden strooit van S.K.N.W.K. Dit is tevens ook de eindstand.

P1400223

Zaak is nu om de kopjes weer snel dezelfde kant op de te krijgen. Door de overige resultaten in de klasse en met de inhaalwedstrijden nog voor de boeg kan S.K.N.W.K. ‘gewoon’ nog in de buurt komen van de topploegen. En deze ploegen komen alle drie nog naar sportpark ‘Het Springer’ toe. Dus zeker geen paniek, maar er moet wel snel weer een keer gewonnen worden. Al was het alleen maar voor het vertrouwen. Maar belangrijker is misschien nog wel dat er weer eens normaal getraind kan worden, want op de trainingen wordt toch de basis gelegd voor de wedstrijden. En zonder deze basis blijkt dus dat S.K.N.W.K. het tegen elke tegenstander lastig heeft. Laat dit dan gelijk een goede les zijn naar komende zaterdag wanneer S.P.S. 1 de tegenstander is op ons eigen sportpark ‘Het Springer’.

P1400228

Evenals  in de heenwedstrijd tegen O.F.B. 1 (5-1 voor S.K.N.W.K.) waren de blauw/zwarten in de heenronde veel te sterk voor de ploeg uit Poortvliet (het werd toen 1-5). Maar dat dit geen garantie is voor opnieuw een eenvoudige zege bleek gisteren maar weer eens. Hard trainen en werken moet de basis zijn. Dan moet het goede voetbal van voor de winterstop (op de laatste twee duels na) toch weer terug kunnen komen !? Aanvang van S.K.N.W.K. 1 – S.P.S. 1 is 14:30 uur.

P1400229

2 maart

S.K.N.W.K.-Twitteraccount heeft inmiddels 800 volgers

S.K.N.W.K. is inmiddels ook al een weer een tijdje actief via Twitter. Het aantal volgers van ons Twitter-account blijft nog steeds groeien. Inmiddels hebben we al 800 volgers. Op naar de 850 dus !!

Wil jij nog meer op de hoogte blijven van S.K.N.W.K., volg de blauw/zwarten dan ook via twitter!! Klik hier

 

8 maart

Pupil van de Week Luca de Bruine heeft er maanden op moeten wachten

Voor Luca de Bruine was het gisteren dan eindelijke zover. Na maanden wachten, omdat de thuiswedstrijden van S.K.N.W.K. 1 steeds werden afgelast, was hij dan gisteren eindelijk Pupil van de Week. Eerst meedoen met de warming-up. Daarna de tos verrichten en de aftrap. Vanaf de aftrap gaf hij gelijk het goede voorbeeld aan de spelers van S.K.N.W.K. 1 door de doelman van S.P.S. 1 te verschalken. Gelukkig werd dit voorbeeld overgenomen door de blauw/zwarten, want met Luca op de bank (naast o.a. zijn broer Justin, die eerst met het 2e had gespeeld en nu als wissel op de bank zet bij het 1e) won S.K.N.W.K. 1 eindelijk weer. Het werd 3-1.

Uiteraard werden er nog wat foto’s gemaakt van de Pupil van de Week (met dank aan Jacky de Bruine):

P1400256

P1400257

P1400272

luca_de_bruine_pupil_van_de_week_1

luca_de_bruine_pupil_van_de_week_2

P1400275

P1400281

P1400284

P1400285

P1400286

 

10 maart

S.K.N.W.K. D1 wordt geteisterd door blessuregolf

Bij S.K.N.W.K. D1 lijkt het wel een soort M*A*S*H. Op dit moment wordt het geteisterd door een blessuregolf. Afgelopen zaterdag raakte Max Jongebreur geblesseerd aan de knie. Hij kan en mag voorlopig 4 weken niet voetballen. Ook Max van Dijke tobt weer (net als voor de winterstop) met een knieblessure. Jelle Verhoek kon deze week ook nog niet trainen vanwege een val met schaatsen afgelopen weekend (heeft ook last van zijn knie). Het ziet er wel naar uit dat hij zaterdag kan spelen (en misschien morgen zelfs al trainen). Ook Michael Berhani zit in de lappenmand. Hij heeft een voetblessure en kan dus ook niet trainen/voetballen.

Gelukkig ook positief nieuws, want vorige week konden we melden dat Jeffrey Slootmaker na ruim 3 maanden aan de kant te hebben gestaan met een beenbreuk weer terug is op het trainingsveld. Hij hoopt eind deze maand weer mee te kunnen gaan doen met de wedstrijden.

Maar vooralsnog betekent het dus dat de spoeling redelijk dun is bij S.K.N.W.K. D1. Hopelijk zijn ze snel weer hersteld. Vanaf deze plaats willen we alle geblesseerden natuurlijk veel sterkte toewensen en van harte beterschap.

beterschap_voetbal

13 maart

Walter de Jonge nieuwe trainer eerste selektie S.K.N.W.K. seizoen 2015-2016

S.K.N.W.K. heeft een nieuwe trainer voor het seizoen 2015-2016. Walter de Jonge zal met ingang van het nieuwe seizoen het stokje overnemen van Jack Wijnands die na twee seizoenen vertrekt bij de blauw/zwarten en de nieuwe trainer/coach wordt van S.V.D./Volharding.

De Jonge is op dit moment trainer/coach van M.Z.C. ’11 Vrouwen 1. In het verleden was Walter o.a. ook als trainer actief bij D.F.S., Zierikzee, W.I.K. ’57, D.Z.C. ’09 en Renesse. Na een aantal positieve gesprekken met zowel bestuur als een delegatie van de spelersgroep van S.K.N.W.K. is zojuist besloten om met ingang van volgend seizoen met elkaar in zee te gaan.

S.K.N.W.K. is zeer verheugd met de aanstelling van Walter de Jonge en wenst hem voor het nieuwe seizoen heel veel succes en plezier toe. Volgende week donderdag, 19 maart 2015, zal Walter worden voorgesteld aan de spelersgroep. Dan zal ook het contract getekend worden wat hem en S.K.N.W.K. voor één seizoen zal binden.

walter_de_jonge

Bron foto: www.pzc.nl (Fotograaf: Dirk Jan Gjeltema)

15 maart

Opnieuw zeperd voor S.K.N.W.K. 1

Dat het bij S.K.N.W.K. 1 allemaal ‘eventjes’ niet meezit is geen nieuws. Vorige week werd dan eindelijk weer eens het zoet der overwinning geproefd (3-1 winst op S.P.S. 1) en dan denk je (lees: hoop je) dat eindelijk de stijgende lijn weer is ingezet. Maar na gisteren blijkt dit dus helaas niet het geval, want nu werd er met 1-0 verloren van SC Stavenisse. En dit hebben de blauw/zwarten enkel en alleen een zichzelf te danken. Als je zelf je kansen niet weet te verzilveren, weet je dat je zomaar tegen een tegendoelpunt kunt aanlopen. Zo geschiedde…….

P1400430

Op een winderig sportpark te SC Stavenisse was het de thuisploeg die met het stevige briesje in de rug de wedstrijd startte. Je weet dan als tegenstander dat het alle zeilen bij is. Het opportunistische spel van de rood/gelen en de passie waar ze mee spelen, daar heb je als tegenstander je handen meer dan vol aan. Echter heel gevaarlijk wist de thuisploeg niet te worden met hun spel. Een afstandsschot en twee kopballen uit standaardsituaties waren voor doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. niet echt iets om wakker van te liggen.

P1400432

Echter S.K.N.W.K. heeft het altijd lastig tegen zulke tegenstanders. Vaak gaan ze er (te) hard in, maar het is dan aan de leidsman van de wedstrijd om hiervoor op te treden. Ook zaak is om je als tegenstander hierdoor niet laat opnaaien, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In het laatste kwartier was de storm wat geluwd en gingen de blauw/zwarten doen wat ze eigenlijk altijd moeten doen, voetballen. Toen zag je eventjes dat een overwinning toch zeker mogelijk was. Echter ook vandaag weer het grote probleem van de laatste tijd (zowel nog net voor als na de winterstop), scoren !! S.K.N.W.K. kreeg een paar dotten van kansen, maar als dan de scherpte en vorm ontbreken of het overzicht wordt niet bewaard, wil dat balletje er niet in. Dan kan het zijn dat beide teams met de brilstand om de thee gaan.

P1400434

In de rust wordt dan besproken dat de ploeg uit Nieuwerkerk verder moet gaan zoals de eerste helft was geëindigd. Via de combinatie op zoek naar kansen (en doelpunten). Voordeel is ook dat Stavenisse nu de wind tegen heeft en dus minder makkelijk de lange bal kan hanteren. Helaas komt er van de afspraken weinig terecht. S.K.N.W.K. verzuimd te voetballen en ze ‘gaan mee’ met de tegenstander, die steeds harder en feller gaan spelen. Toch komen er wel kansjes voor S.K.N.W.K., maar nog steeds geen treffers.

P1400441

Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg mag Mike Bakker van geluk spreken dat hij niet op de bon gaat bij het neerhalen van de tegenstander. De vrije trap van Stavenisse gaat rakelings naast. Ook S.K.N.W.K. hanteert dan al veelvuldig de lange bal, want voetballend lukt het allemaal toch niet. Bij zo’n diepe bal op George van Heukelom komt hij ongelukkig in aanraking met de jonge keeper van Stavenisse. Helaas moet ‘de goallie’ geblesseerd het strijdtoneel verlaten (vanaf deze plaats wensen we hem van harte beterschap). Als George de keeper nog een hart onder de riem wil steken, is de sfeer voor het verdere verloop van het duel gezet. Wat er dan zowel binnen het veld als langs de lijn bij zowel spelers, supporters en staf van Stavenisse wordt gezegd, is eigenlijk te triest voor woorden.

P1400442

Helaas speelt dit de thuisploeg wel in de kaart, want zij ruiken bloed. Als ze dan van de warrig leidende scheidsrechter ook nog een kadootje krijgen in de vorm van een vrije trap (de speler van de thuisploeg en Lex Folmer komen in botsing, maar er is absoluut geen sprake van een overtreding) is het nog raak ook. De toegekende vrije trap wordt overigens op schitterende wijze in de kruising geschoten.

P1400455

Voor S.K.N.W.K. rest dan alleen nog hopen op een gelijkspellletje. Met wat frisse krachten gaan ze naarstig op zoek naar (doel)punten, maar het mag niet zo zijn. Tot overmaat van ramp krijgt Remco v/d Berge na de zoveelste overtreding op hem die weer niet wordt bestraft zelf wel een gele kaart, omdat hij het ‘niet normaal’ vindt (en dat was het ook niet !!). Voor hem dus helaas ook weer een schorsing.

P1400461

Het zit gewoon niet mee bij S.K.N.W.K. Een schot van George van Heukelom wordt door een speler van de thuisploeg met de handen geblokt, maar geen strafschop. Nog wat mogelijkheden, maar dan zit er weer een been tussen van een verdediger of wordt de verkeerde beslissing genomen of gewoon te lang gewacht. In de slotseconden nog een corner, maar ook nu net niet dat beetje geluk dat nodig is om toch nog de gelijkmaker binnen te schieten.

P1400463

Zodoende dus weer een nederlaag voor S.K.N.W.K. Als er nog titelaspiraties waren, kunnen deze nu zeker in de ijskast. Het wordt tijd dat het voetballen weer een beetje terug gaat komen. Dat betekent flink trainen en gewoon met net zoveel inzet blijven spelen als de afgelopen weken, want daar lag het ook gisteren zeker niet aan. Wat ook fijn zou zijn, is als de blessurelijst wat korter zou worden, want het is op dit moment een behoorlijke puzzel om wekelijks weer een volwaardig team op de been te krijgen.

A.s. zaterdag wacht voor S.K.N.W.K. opnieuw een uitwedstrijd. Dan is FC Bergen om 14:30 uur de tegenstander.

18 maart

S.K.N.W.K. C1 plaatst zich voor volgende ronde van K.N.V.B.-bekertoernooi

S.K.N.W.K. C1 heeft vanavond in Halsteren de bekerwedstrijd tegen V.V.C. ’68 C1 met 2-3 gewonnen. Na een 0-1 ruststand in het voordeel van de blauw/zwarten (doelpuntenmaker Toby de Bruine) was het in de 2e helft super spannend.

Na de 1-1 scoorde Pieter Klompe de 1-2. Hierna wist de thuisploeg weer terug te komen tot 2-2, maar het slotakkoord was voor S.K.N.W.K. C1. Het was Julian van Nieuwenhuize die de 2-3 scoorde en er zodoende voor zorgde dat C1 zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Gefeliciteerd !!

Woensdag 18 maart 2015:

V.V.C. ’68 C1 – S.K.N.W.K. C1 (beker) 2 – 3 (0 – 1)

Doelpuntenmakers: Toby de Bruine 1x, Pieter Klompe 1x, Julian van Nieuwenhuize 1x

knvb_beker_vb

 

21 maart

Wijzigingen in hoofdbestuur S.K.N.W.K.

Gisteren tijdens de Algemene Ledenvergadering van S.K.N.W.K. zijn er wat bestuurswijzigingen doorgevoerd. Als eerst was Gert-Jan ter Riet (barcommissie) aftredend en herkiesbaar. Onder luid applaus van de aanwezigen, is Gert-Jan herkozen en zal dus in het bestuur zitting houden. Dit geldt niet voor Leon v/d Wel (sponsorcommissie). Ook hij was aftredend en Leon heeft besloten om na vijf jaar te stoppen als bestuurslid. Hij zal wel aanblijven als adviseur voor het hoofdbestuur omtrent sponsorzaken. Ook voor hem was er natuurlijk een groot applaus en bloemen en een heerlijke fles bier.

P1400479

Tegenover het aftreden van Leon stond ook de komst van een nieuw bestuurslid. Tijdens de ALV is Stefan Vermeer door de aanwezige unaniem gekozen in het hoofdbestuur. We willen Stefan nogmaals van harte feliciteren en hem veel plezier en succes wensen in het bestuur.

P1400485

Met het aantreden van Stefan bestaat ons hoofdbestuur nu dus weer uit 8 personen. We hopen in de loop van dit jaar nog een ALV uit te kunnen schrijven waarin de 9e en laatste persoon kan worden aangesteld, zodat ons bestuur weer compleet is.

 

22 maart

Lange dag S.K.N.W.K. voor Bert van Tilburg

Voor jeugdcoördinator Bert van Tilburg was het gisteren een lange dag S.K.N.W.K. Hij begon ’s morgens om 10:00 uur bij de wedstrijd van de Mini’s. Hier was hij actief als scheidsrechter (lees: speelleider). Nadat deze wedstrijd klaar was, kon Bert even rust nemen en zich opmaken voor de competitiewedstrijd van D1. Ook hier was Bert namelijk de scheidsrechter.

P1160076

P1160288

Na 2x 30 minuten zat ook deze 2e klus erop. Snel iets eten en daarna richting Bergen op Zoom. Want daar moest S.K.N.W.K. 1 voetballen en omdat assistent-scheidsrechter Jos van Spier i.v.m. zijn werk voorlopig niet meer kan vlaggen, was Bert bereid om de vlag te hanteren. Zo geschiedde !!

P1400506

Vanaf deze plaats nogmaals een woord van dank aan Bert !!

 

27 maart

Ook deze keer waren de biefstukjes weer erg lekker

Gisteren was er voor de tweede keer dit seizoen weer de mogelijkheid om na de training lekker een biefstukje te eten bij S.K.N.W.K. Ook deze keer was het weer erg lekker en gezellig en dat bleef het tot in de late/vroege uurtjes. Vanaf ongeveer 21:30 uur was het smullen geblazen door de ruim 40 aanwezigen.

biefstukavondje_26032015_2biefstukavondje_26032015_3   biefstukavondje_26032015_7

Inmiddels zijn de biefstukavondjes echt een traditie bij S.K.N.W.K. Zo’n twee keer per jaar na afloop van de training op donderdagavond onder het genot van een ‘sapje’ een biefstukje eten. Dat gaan we ook zeker tijdens het nieuwe seizoen weer een keer herhalen.

biefstukavondje_26032015_4biefstukavondje_26032015_5biefstukavondje_26032015_6

Dank aan Harald Kesteloo voor het bakken, Gert-Jan ter Riet voor de hulp in de keuken, Martijn Neele voor de bardienst en Leon v/d Wel voor het regelen van de biefstukjes. En verder uiteraard alle deelnemers en aanwezigen!

biefstukavondje_26032015_1

 

28 maart

Veertigplusser Kees-Jan van Nieuwenhuize maakt na jaar blessureleed zijn rentree

Voor ‘veertigplusser’ Kees-Jan van Nieuwenhuize had het 40+ toernooi gisteren bij D.F.S. toch wel een speciaal tintje. Ten eerste omdat het bij de club was waar hij ooit begonnen is met voetballen. Daarnaast maakte hij na een jaar blessureleed zijn rentree binnen de krijtlijnen van een voetbalveld. En hij is het nog niet verleerd.

Kees-Jan leuk dat je weer terug bent en hopelijk krijgt dit een vervolg !!

20150327_192451

 

28 maart

Verslag  MZC’11 F5 – SKNWK F3

Het was niet bepaalt de sterkste tegenstander (het was 5 – 0 thuis). Opstelling SKNWK. Jesse op keep, verdediging Stijn,Owen,Tijm. Middenveld Jonathan,Jarno,Daan. Spits  Dane,Levi en Semm was extra Spits. Het 1e doelpunt viel al vroeg in de 1e helft.  Daarna was een andere treffer een heel mooie! Omdat dat misschien  wel de beslissende was. Omdat  MZC niet zo fel was. De verdediging was niet zo hard nodig omdat de spitsen van MZC werden opgevangen in het middenveld dus het was niet voorspelbaar omdat MZC niet fel was komt bij hun sowieso een 0 maar bij SKNWK kan je nog niet weten. De rust stand in sportpark Den Hoge Blok  0 – 5 voor SKNWK.

P1160449

Na de rust werd MZC wat feller maar niet zo fel om te scoren. SKNWK wist nog wel 0 – 7 te maken en de eind stand is dus 0 – 7 zege voor SKNWK de drie punten gaan naar Nieuwerkerk.

Tijm Neele

 

29 maart

S.K.N.W.K. C1 vecht zich na 3-0 achterstand terug tegen koploper M.E.T.O. C1

S.K.N.W.K. C1 mocht gisteren op bezoek bij koploper M.E.T.O. C1. De blauw/zwarten leverden een puike prestatie. Na een 3-0 achterstand knokten ze zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. Pas de 2e keer puntverlies voor de koploper, dus een knap resultaat !!

Door dit resultaat staat C1 op een keurige 3e plaats op de ranglijst. Echter hebben ze verre weg de minste wedstrijden gespeeld, dus met de inhaalwedstrijden voor de boeg is plaatst 2 zeker nog niet uit het zicht.

Stand op dit moment:

sknwkc1_stand_29032015

 

April 2015:

5 april

Ali Zaman (S.K.N.W.K. 2) door maar liefst 4 treffers nu clubtopscorer senioren S.K.N.W.K.

Gisteren, zaterdag 4 april 2015, kwamen opnieuw weer alle vier onze seniorenteams in aktie voor de competitie. Het werd een prima weekend !! S.K.N.W.K. 1, 2 en 4 wisten hun competitieduels allen te winnen. Het 3e behaalde een gelijkspel.

Eerst dus S.K.N.W.K. 1. Zij lijken na een slechte periode weer terug in de flow van begin van de competitie. Gisteren werd voor de 3e keer op rij gewonnen. In een spectaculair duel op ‘Het Springer’ was Halsteren 1 met 5-2 ‘kind van de rekening’. Robert Padmos maakte er weer 2 waardoor zijn totaal is opgelopen tot 17. Stefan Vermeer opende gisteren de score. Hij scoorde zijn 9e competitiedoelpunt dit seizoen. Martijn Neele verzilverde een strafschop en komt hiermee voor het eerst dit seizoen op de topscorerslijst. Leendert van Heukelom verzorgde het slotakkoord. Ondanks het feit dat hij niet altijd speelt op zaterdag (i.v.m. werk) heeft hij toch ook al weer 6x weten te scoren.

S.K.N.W.K. 2 speelde op eigen veld tegen rode lantaarndrager Spui 1. Het werd een hele eenvoudige middag die eindigde in een 8-0 (!!) overwinning. Ali Zaman was de grote man met maar liefst 4 doelpunten. Hierdoor heeft hij zijn seizoenstotaal op 20 gebracht. Dit brengt hem alleen aan de leiding op de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K. Emiel Kuijten scoorde 2x namens S.K.N.W.K. 2 en heeft er 11 in het (paas)mandje liggen. De overige twee treffers waren ook bijzonder. Eerst was het Julian van Nieuwenhuize die scoorde. Normaal gesproken speelt hij in de C’s, maar dit seizoen al regelmatig actief geweest bij alle seniorenteams. Door zijn doelpunt in het 2e gisteren heeft ‘Juul’ inmiddels gescoord namens S.K.N.W.K. 1, 2 en 3. Het laatste doelpunt van het 2e kwam van Martin Huisman. Hij maakte na ruim een half jaar blessureleed (Martin brak zijn arm in september vorig jaar in het uitduel tegen Kruiningen 2 zijn arm) gisteren zijn rentree. Dit luisterde hij op met een treffer !!

S.K.N.W.K. 3 speelde met 2-2 gelijk in Burgh-Haamstede tegen D.F.S. 3. De doelpunten kwamen van Kevin Schiettekatte en Stefan Verloo. Voor hen respectievelijk hun 7e en 2e competitiedoelpunt tijdens het seizoen 2014-2015. S.K.N.W.K. 4 won de derby in Oosterland tegen Duiveland 4 met 2-4. Wim Voorbeijtel maakte er weer twee en komt hiermee op 20 doelpunten. Hij hijgt clubtopscorer Ali Zaman dus in de nek. De andere treffers bij het 4e kwamen van Erwin Bos en Richard v/d Sande. Voor Erwin zijn eerste doelpunt dit seizoen. Richard staat door zijn doelpunt stevig op plaats vier van de ranglijst met 13 doelpunten.

Ali Zaman (S.K.N.W.K. 2) is dus de nieuw leider. Stond hij vorige week één treffer achter ‘Keu’, nu is hij dus met 21 treffers de clubtopscorer en volgt Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) hem op de voet met 20 doelpunten. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) maakte er gisteren twee en staat op een derde plaats met 17 doelpunten.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/?page_id=74507

 

5 april

Jeugdspeler Julian van Nieuwenhuize scoorde inmiddels dit seizoen voor S.K.N.W.K. 1, 2 en 3

Jeugdspeler Julian van Nieuwenhuize, normaal gesproken dit seizoen laatste man bij S.K.N.W.K. C1, heeft dit seizoen al diverse wedstrijden meegedaan met de senioren. En dat is op de topscorerslijst bij de senioren te zien ook. Gisteren was hij invaller bij S.K.N.W.K. 2 en wist opnieuw het doel te treffen. Door dit doelpunt heeft hij inmiddels dit seizoen bij de senioren al gescoord voor S.K.N.W.K. 1, 2 en 3 !!

P1160819

 

6 april

S.K.N.W.K. D2 verslaat M.Z.C. ’11 D3 na spannende wedstrijd in kwartfinale van beker na strafschoppen

Vanmorgen heeft S.K.N.W.K. D2 de halve finale van het K.N.V.B. bekertoernooi bereikt. Dit deden ze ten koste van M.Z.C. ’11 D3. Na een spannende wedstrijd, 1-1 eindstand, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Uiteindelijk wonnen de blauw/zwarten met 4-2 de strafschoppen serie.

P1160845

In de wedstrijd had Ids Flikweert D2 op voorsprong gezet, maar in de 2e helft kwam de thuisploeg langszij. Omdat namens S.K.N.W.K. Thomas Folmer, Stijn Dooge, Ruben van Dijke en Ids Flikweert was keeper Jasper van Tilburg de gevierde man. Hij wist maar liefst 2 ‘pingels’ te stoppen waardoor de strafschoppenserie al vroegtijdig was beslist.

P1160889

Mannen gefeliciteerd en op naar de halve finale !!

P1160915

 

10 april

Er is weer een nieuwe tussenstand in klassement ‘Clubheld’. Huib de Valk blijft leider !!

Bert van Tilburg heeft Huib de Valk genomineerd voor ‘Clubhelden van de Amateursport’. Dit is natuurlijk een prachtig initiatief van Bert !! Hieronder staat de mail die Bert kreeg toegestuurd. En nu rest ons allemaal maar één ding: stemmen !!

clubhelden_van_de_amateursport

Beste Bert,

Bedankt voor de nominatie van Huib van SKNWK voor de Verkiezing Clubhelden van de amateursport.

Win € 25000,- of andere mooie prijzen
De verkiezing wordt georganiseerd in iedere gemeente van Nederland. En ook de winnende clubhelden van de gemeente Schouwen-Duiveland ontvangen straks mooie prijzen naast kans op de hoofdprijs van €25.000,- voor de clubkas.

Kom in actie: Help Huib aan veel stemmen
Om te winnen is het belangrijk dat Huib de meeste stemmen krijgt. Roep dus al jouw vrienden, familie en natuurlijk alle leden van SKNWK op om vanaf 14 maart op Huib te stemmen via www.ad.nl/clubheld:

In de tussenstand van vandaag, vrijdag 10 april 2015 staat Huib nog steeds bovenaan in de tussenstand wat aantal stemmen betreft (al 98 mensen brachten hun stem uit!!).

Uiteraard vinden we dit prachtig. Mooi zou zijn als dit aan het eind ook nog zo is. Dus heeft u nog niet gestemd op Huib ?? Doe dit dan nog snel. Stemmen kan nog tot 26 april 2015 !!

Voor de huidige tussenstand klik op deze link: www.adclubheld.nl/tussenstand/dv/gemeente17423

 

11 april

Maar liefst 9 punten vandaag voor Jeffrey Bruinier !!

S.K.N.W.K. 3-speler Jeffrey Bruinier pakte vandaag maar liefst 9 punten op één dag. Hoe je dat doet? Nou (gewoon) zo…….

Vanmorgen was hij scheidsrechter bij S.K.N.W.K. C2 – Luctor ’88 C2. Overigens geheel neutraal zoals een scheidsrechter dat hoort te zijn wist S.K.N.W.K. C2 met 3-0 te winnen. Daarna kon Jeffrey plaats nemen op de bank bij S.K.N.W.K. 4 bij het thuisduel tegen Brouwershaven 2. In de 2e helft maakte hij nog zijn opwachting. Uiteindelijk wist ‘de baggerschuit’ met 4-2 te winnen.

P1170157

En om 14:30 uur was de aftrap van S.K.N.W.K. 3 – Cortgene 1. Mede door de inbreng van Jeffrey wist S.K.N.W.K. 3 de punten in Nieuwerkerk te houden. Eindstand bij dit duel was 4-3.

P1410109

Zo kan het dus zijn dat Jeffrey op één dag negen punten wist te behalen !!

Goed bezig Jeffrey, petje af hoor !!

 

13 april

Ook S.K.N.W.K. had afgelopen weekend controle i.v.m. alcoholbeleid

Vanmiddag zijn we als S.K.N.W.K. gebeld door mevr. M. Priem van de Gemeente Schouwen-Duiveland. Afgelopen zaterdag, 11 april 2015, hebben we bezoek gehad van een ‘mysteryguest’ in onze kantine in het kader van controle op de naleving van alcohol: geen alcoholverkoop onder de 18 en controle op legitimatie onder 25. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

nix_alcoholbeleid

17 april

S.K.N.W.K. ontvangt maar liefst € 1.500,- van Nutsfonds Zierikzee

Tijdens een bijeenkomst vanmiddag heeft S.K.N.W.K. een mooi geldbedrag ontvangen van Nutsfonds Zierikzee. I.v.m. hun 15 jarig bestaan wilde Nutsfonds Zierikzee de voetbalverenigingen op Schouwen-Duiveland iets schenken. Wij mochten maar liefst een cheque van € 1.500,- in ontvangst nemen. Het geld is bedoeld voor besteding aan jeugdactiviteiten.

nutsfonds_1

Uiteraard willen we Nutsfonds Zierikzee ook vanaf deze plaats hartelijk danken voor dit zeer gulle gebaar !!

nutsfonds_2

D-pupil Max Jongebreur toont hier trots de Geschenkcheque van Nutsfonds Zierikzee die S.K.N.W.K. vanmiddag in ontvangst mocht nemen.

logo_nutsfonds_zierikzee

 

18 april

S.K.N.W.K. E1 is kampioen

Vanmorgen speelde S.K.N.W.K. E1 de uitwedstrijd tegen Duiveland E1. Een rechtstreeks duel om het kampioenschap. S.K.N.W.K. E1 was namelijk met één punt voorsprong op Duiveland E1 de koploper. En winst vandaag voor de blauw/zwarten betekende vier punten voorsprong. En dat met nog één wedstrijd te gaan, is voldoende voor het kampioenschap.

In de thuiswedstrijd was het erg spannend. Uiteindelijk wist S.K.N.W.K. E1 toen in de slotfase met 3-2 te winnen. Vanmorgen bleek dat S.K.N.W.K. E1 toch echt  te sterk was voor Duiveland E1. Na een 0-4 ruststand op het ‘Oostersportpark’ won E1 uiteindelijk met 2-5. En dus zijn ze kampioen !!

Mannen (en trainer en begeleider), van harte gefeliciteerd !!

Hieronder een foto van de trotse kampioenen (foto met dank aan Jacky de Bruine):

sknwke1_kampioen_voorjaar_20142015

 

18 april

Pechvogel Thijn Straatmans mist kampioenswedstrijd S.K.N.W.K. E1

Voor jeugdspelertje Thijn Straatmans was het dubbel pech. Gisteren brak hij helaas zijn hand waardoor hij nu met zijn arm in het gips zit. Tot overmaat van ramp miste hij daardoor vandaag ook nog eens de kampioenswedstrijd van zijn team S.K.N.W.K. E1. Gelukkig hebben zijn ploeggenootjes het goed gedaan door de wedstrijd tegen Duiveland E1 met 2-5 te winnen. Daardoor zijn ze dus kampioen geworden.

thijn_straatmans_gebroken_arm

Jammer Thijn dat je niet mee kon doen vandaag, maar ook jij bent gewoon kampioen hoor, want in alle andere wedstrijden heb je je steentje bijgedragen aan dit kampioenschap !!

Vanaf deze plaats willen we Thijn heel veel sterkte en beterschap toewensen en hopelijk kan je snel weer terugkeren op het voetbalveld.

beterschap_voetbal

 

21 april

Opnames voor ‘Onze Club’ zijn gemaakt bij S.K.N.W.K., uitzending is 10 mei a.s.

Vanavond zijn er op sportpark ‘Het Springer’ opnames gemaakt voor het programma ‘Onze Club’. Verslaggever Jan-Jaap Corré was met zijn collega’s deze keer naar S.K.N.W.K. gekomen om diverse mensen te interviewen. Daarnaast leerde hij nog een truc van jeugdspeler Dominique Prins en werden er strafschoppen genomen op doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K.

De uitzending van ‘Onze Club’ met S.K.N.W.K. in de hoofdrol is op zondag 10 mei a.s. Uiteraard zijn er vanavond ook nog wat foto’s geschoten:

20150421_192431

20150421_184517

20150421_192521

20150421_194100

20150421_195112

20150421_195338

20150421_195512

 

27 april

Huib de Valk is ‘Clubheld’ van de Gemeente Schouwen-Duiveland én van de Provincie Zeeland !!

Bert van Tilburg heeft Huib de Valk genomineerd voor ‘Clubhelden van de Amateursport’. Hiervoor kon men tot en met gisteren (zondag 26 april 2015) stemmen. En dat is ook massaal gedaan. Huib heeft maar liefst 121 stemmen gekregen. Hiermee is hij op een eerste plaats geeindigd in onze Gemeente, Schouwen-Duiveland. Het is zelfs zo dat Huib bovenaan staat in de hele provincie Zeeland.

clubhelden_van_de_amateursport

Voor de eindstand per Gemeente klik op deze link: www.adclubheld.nl/tussenstand/dv/gemeente17423

Voor de eindstand per Provincie klik op deze link: www.adclubheld.nl/tussenstandperprovincie/dv/province21176

We zijn erg benieuwd wat Huib gewonnen heeft en of we misschien wel € 25.000,- winnen voor onze vereniging !? In ieder geval willen we Huib van harte feliciteren en iedereen hartelijk danken voor zijn of haar stem.

 

29 april

Finalisten S.K.N.W.K. voor Penaltybokaal Schouwen-Duiveland zijn bekend

Vanavond zijn door de F-, E- en D-pupillen de finales gehouden voor de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland. De afgelopen weken is er op de trainingen al ‘schifting’ geweest per team en vanavond moest gestreden worden welke F-pupil, E-pupil en D-pupil namens S.K.N.W.K. mee mogen doen aan de finale. De finale wordt deze keer gehouden bij Bruse Boys en wel op woensdag 27 mei 2015.

P1170859

Om 19:00 uur werden de penalty’s genomen op jeugdkeeper Jasper van Tilburg. Uiteindelijk waren hier Danny Verhoek bij de F-pupillen en Thijn Straatmans bij de E-pupillen de besten. Zij mogen dus naar de finale.

P1170866

In de rust van het bekerduel van S.K.N.W.K. C2 was het de beurt aan de spelers van D1. Zij mochten schieten op de keeper van de 1e selectie Mike Bakker. Omdat er bij D1 nog geen voorrondes waren gehouden, mochten alle spelers meedoen. Na een spannende strijd is uiteindelijk Thomas Folmer hier de winnaar. Ook hij mag naar de finale.

P1170936

Vanaf deze plaats willen we Danny, Thijn en Thomas van harte feliciteren en uiteraard heel veel succes wensen bij de finale.

P1170872

Nog een dankwoord aan Angela en Bert voor de organisatie vanavond en aan de keepers Jasper en Mike. En uiteraard ook een dankwoordje aan alle supporters en de deelnemers.

P1170928

P1170865